U sklopu europskog projekta COOPower, STEP RI raspisuje javni poziv za sudjelovanje na online COOPAthonu, odnosno virtualnom vikend natjecanju, poput Hackathona, s ciljem razvoja ideja koje adresiraju goruće društvene probleme poput siromaštva, ograničenog pristupa zdravstvu i obrazovanju, klimatskih promjena, ekoloških problema itd.

COOPAthon kreće u petak, 23.10. u 16h, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina.

Događaj završava u nedjelju u 16h završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje. Prva tri tima idu dalje na državno natjecanje, a pobjednički tim državnog natjecanja odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri. Natjecanje će biti otvoreno za javnost. Cijeli događaj će se odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.

Moguća je prijava i bez ideje, a može se prijaviti u timu ili individualno. Ukoliko se prijavljujete s već postojećom idejom, ona mora adresirati jedno od sljedećih područja: 1. svijet bez siromaštva; 2. zdravlje i blagostanje; 3. kvalitetno obrazovanje; 4. dostojanstven rad i ekonomski rast; 5. mir, pravda i snažne institucije.

Prijave kreću od 5. listopada i traju do 19. listopada do 12h, a zaprimaju se putem online obrasca.

Više informacija o COOPower projektu i samom natječaju te prijavi možete pronaći OVDJE.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodni ste nas kontaktirati na e-mail coopower@uniri.hr, tel. 051 265 981.


Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama žele hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaraju i provode projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.


EU logo

Project is co-founded by the European Union.

The sole responsibility of this publication lies with STEP RI. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.


Informiranje poduzetnika aktivnost je u okviru projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: