U Bjelovaru je 1. i 2. listopada 2017. godine održan hackathon pod nazivom <Code 4 Bjelovar> na kojem je najbolji rezultat ostvario tim onclick, koji su činili Stella Sajčić, studentica prve godine diplomskog studija, smjer Informacijsko i programsko inženjerstvo na FOI-u i programerka u firmi Tria d.o.o i  programer Ivan Pepelko.

Sudionici hackathona imali su zadatak osmisliti rješenje u formatu mobilne aplikacije, kojim će se poboljšati komunikacija korisnika tržnice u gradu Bjelovaru. U jakoj konkurenciji timova s FER-a, FOI-a i predstavnika nekoliko informatičkih poduzeća, Stella i Ivan uspjeli su razviti najbolje rješenje, koje se razlikovalo od ostalih u segmentima dizajna, izvedbe i funkcionalnosti. S obzirom na zahtjevnost ovakvog načina natjecanja, kratki vremenski rok od 24 sata predviđen za izradu programskog rješenja, noćni rad i svega nekoliko sati sna, Stellin i Ivanov uspjeh dobiva još veći značaj.

Ovo dvoje mladih razvojnih programera tek je na početku svoje profesionalne karijere a njihov uspjeh je ujedno i dokaz kvalitetnog rada s mentorima.

Stella Sajčič u sredini i Ivan Pepelko, drugi s desna, zajedno s organizatorima hackathona “Code 4 Bjelovar”

Podijeli: