U ponedeljak, 20. studenog 2017. godine, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje su posjetili učenici Srednje škole Dugo Selo. Njih četrdesetak stiglo je u pratnji trojice profesora, a sve je organizirao profesor Miroslav Begić.  Radi se o učenicima ekonomskog smjera pa im je, s obzirom na njihovu struku, ovaj studijski posjet bio savršena prilika za upoznavanje s društvenim i gospodarskim prilikama u Međimurskoj županiji.

Voditelj Odjela inkubacije i edukacije u TICM-u, Goran Levačić, učenicima je predstavio Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Goran Levačić, voditelj Odjela inkubacije i edukacije u TICM-u, upoznao ih je s poviješću kompleksa bivše vojarne u Čakovcu, današnjim prostorom Centra znanja Međimurske županije, s uslugama koje pruža TICM, njegovom ulogom u poticanju gospodarskog razvoja. Magdalena Jaklin iz poduzeća LM Komunikacije inkubiranog u TICM-u učenicima je prikazala razvoj poduzetničkog pothvata od ideje do tržišne realizacije na primjeru njihovog projekta Lovely Međimurje. Benjamin Hamer je demonstrirao tehnološki dio poslovanja objasnivši učenicima način snimanja video materijala korištenjem tzv. gimbal stabilizatora i DSLR fotoaparata.

Magdalena Jaklin, iz poduzeća LM Komunikacije, na primjeru projekta Lovely Međimurje učenicima je objasnila proces od projektne ideje do tržišne realizacije

Uz pitanja učenika i profesora o svemu što ih je zanimalo druženje je bilo interaktivno i zanimljivo, a oni su imali prilike proširiti svoje znanje te naučiti nešto novo. Između ostalog i koliko je za njihov osobni i profesionalni razvoj bitna proaktivnost.

Učenici su slušali o povijesti kompleksa bivše vojarne, ali i o aktvnostima i ulozi TICM-a u razvoju gospodarstva u Međimurskoj županiji.

Osim TICM-a posjetili su i zadrugu Humana Nova u Čakovcu, a nakon toga i poduzeće Bernarda d.o.o. u Pušćinama.

Podijeli: