S ciljem podizanja svijesti o važnosti intelektualnog vlasništva kao i razine znanja i razumijevanja istog, povodom Globalnog tjedna poduzetništva Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV) te uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske organizira
seminar pod nazivom

 

UPOTREBA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA U POSLOVANJU MALIH I SREDNJIH PODUZEĆA

 

koji će se održati u multimedijalnoj dvorani
Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22 B, Čakovec (prostor bivše vojarne)

 

u četvrtak, 21. studenog 2013. godine od 10,00 do 14,00 sati

 

prema sljedećem rasporedu

 

Vrijeme:Tema:
10.00 – 11.30Vrste intelektualnog vlasništva i načini ostvarivanje zaštite
Uloga i mogućnosti upotrebe intelektualnog vlasništva u poslovanju s ciljem povećanja konkurentnosti poduzeća
11.30 – 12.00Pauza
12.00 – 13.30Intelektualno vlasništvo kao sastavni dio planova i organizacije poduzeća
Primjeri iz prakse
Preddijagnostička ispitivanja potencijala intelektualnog vlasništva u malim i srednjim poduzećima
13.30 – 13.45Usluge zaštite intelektualnog vlasništva u TICM-u – predstavljanje poduzeća Patent Projekt d.o.o.
13.45 – 14.00Iskustvo dobivanja međunarodnog patenta – dr. sc. Bojan Pečnik
Seminar je prvenstveno namijenjen poduzetnicima te će im pomoći u boljem razumijevanju industrijskog vlasništva, autorskih i srodnih prava te procesa zaštite i upravljanja intelektualnim vlasništvom uz prikaz stvarnih slučajeva iz poslovnog sektora. Naposljetku, bit će predstavljene usluge zaštite intelektualnog vlasništva u TICM-u kroz izlaganje poduzeća Patent Projekt d.o.o. koje pruža pomoć u zaštiti i komercijalizaciji intelektualnog vlasništva dok će dr. sc. Bojan Pečnik predočiti sudionicima svoja iskustva iz procesa dobivanja međunarodnog patenta.
Sve zainteresirane molimo da svoje sudjelovanje prijave najkasnije 19. studenog 2013. godine do 13,00 sati slanjem prijavnog obrasca na adresu elektroničke pošte info@ticm.hr ili telefonom na broj 040 / 499 405 (pon. – čet. 8,00 – 16,00; pet. 8,00 – 13,30).
Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.
Broj mjesta je ograničen, a prijave će se uvažavati prema redoslijedu zaprimanja. Seminar je besplatan za sve sudionike.
 
O predavačima:

Dr. sc. Bojan Benko
, nakon dugogodišnje i plodne znanstvene karijere, od 2005. godine je zaposlen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo gdje obavlja funkciju načelnika Odjela za obrazovanje i razvoj primjene intelektualnog vlasništva. U devetogodišnjem razdoblju bavio se pretežno obrazovanjem u području intelektualnog vlasništva te je kao koordinator sudjelovao u nekoliko projekata međunarodne suradnje DZIV-a.
Mr. sc. Tanja Milović voditeljica je Samostalne službe za izobrazbu, promicanje i razvoj primjene intelektualnog vlasništva u DZIV-u u kojem je zaposlena od 2000. godine. Pohađala je više specijalističkih edukacijskih programa od kojih se ističu edukacijski program Američkog ureda za patente i žigove, Kineskog ureda za patente te Europske patentne organizacije. Završila je edukacijski program Inovacijama do ekonomskog razvoja na Harvard Kennedy School te je autorica nekoliko stručnih radova i osvrta iz području upotrebe intelektualnog vlasništva u razvoju inovacija i poslovanju.
Dr. sc. Bojan Pečnik, Hipersfera, TICM, je osnivač i tehnički direktor razvojnog projekta Hipersfera (www.hipersfera.hr) u sklopu kojeg je uspješno realizirao međunarodnu PCT patentnu prijavu koja je ušla u USPTO fazu u Sjedinjenim Američkim Državama.
Patent Projekt d.o.o. za vještačenje, projektiranje, tehničke, inženjerske i savjetodavne usluge je poduzeće inkubirano u TICM-u koje pruža usluge iz domene upravljanja intelektualnim vlasništvom. Kao ovlašteni patentni zastupnik i zastupnik za žigove, za svoje klijente provode sve postupke glede ostvarivanja patentne zaštite, zaštite žiga i industrijskog dizajna.
Podijeli: