Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec i Hrvatsko udruženje za ljevarstvo pozivaju vas na seminar

Prezentacija 3D OPTIČKOG SKENIRANJA i 3D ISPISA

koji će se održati u petak, 20. siječnja, s početkom u 10:00 sati,
Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/D, Čakovec.


Fokus seminara bit će na 3D optičkom skeniranju i 3D ispisu. U sklopu prezentacije sudionici će se upoznati i sa samom opremom u laboratorijima Metalske jezgre. Predviđeno trajanje seminara je dva sata.

Seminar je namijenjen svim zainteresiranim osobama. Sudjelovanje na događaju je besplatno. 


Metalska jezgra Čakovec usmjerena je na istraživački rad i stvaranje novog primjenjivog znanja te povezivanje gospodarskog sektora sa znanstveno-istraživačkim organizacijama ali isto tako i na pružanje usluga na području 3D ispisa i skeniranja. U Metalskoj jezgri nalaze se dva 3D printera: STRATASYS F900 i EOS M 290.

STRATASYS F900 je sustav za digitalnu proizvodnju iz polimera, radnog volumena (ŠxDxV) 914,4 mm x 609,6 mm x 914,4 mm. Koristi FDM tehnologiju (e. Fused Deposition Modeling – taložno očvršćivanje) i ima mogućnost gradnje od gradivnih materijala iz skupine plastomera od ukupno 15 materijala. Ovo je najveći i jedini printer takvih tehničkih mogućnosti u Hrvatskoj, prvi najbliži nalazi se u Milanu. Poduzeće Stratasys (SAD) vodeći je globalni proizvođač koji već 30 godina razvija i proizvodi industrijske sustave za aditivnu proizvodnju iz polimera. Stratasys trenutno broji više od 10000 instalacija sustava za aditivnu tehnologiju te posjeduje više od 1900 patenata. Više na: https://www.stratasys.com/en/3d-printers/printer-catalog/fdm-printers/f900-printer/.

STRATASYS F900.

EOS M 290 je sustav za direktnu digitalnu proizvodnju iz metala, radnog volumena (ŠxDxV) 250 mm x 250 mm x 325 mm. Koristi DMLS tehnologiju (e. Direct Metal Laser Sintering – direktno lasersko srašćivanje metala) i podržava široku paletu metalnih materijala. EOS GmbH je globalni tehnološki lider koji već 30 godina razvija i proizvodi industrijske sustave za aditivnu proizvodnju iz metala i polimera. Trenutno broji više od 3500 instalacija sustava za aditivnu tehnologiju te posjeduje više od 900 patenata. Više na: https://www.eos.info/en/additive-manufacturing/3d-printing-metal/eos-metal-systems/eos-m-290.

EOS M 290.

Metalska jezgra opremljena je i 3D optičkim skenerom ATOS 5 12 M XL  (više na: https://www.gom.com/en/products/high-precision-3d-metrology/atos-5), simulatorom zavarivanja Soldamatic (REL, MIG/MAG i TIG za ugljične čelike, aluminij i inox), te software-ima za povratno inženjerstvo i modeliranje i kompletnom linijom za površinsko polaganje elektroničkih komponenti (SMT) s pripadajućom  razvojnom opremom te opremom za doradu.

 

Podijeli: