U srijedu, 9. prosinca 2015. godine, u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu, bit će održan seminar “Certificiranje interne kontrole proizvodnje poduzeća u skladu s HRN EN 1090-1 normom“. Seminar organiziraju poduzeće Q TECHNA d.o.o. i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Od 1. srpnja 2014. godine, u skladu s Uredbom o građevnim proizvodima (CPR), kojom se utvrđuju uvjeti za proizvodnju i stavljanje na tržište građevnih proizvoda u Hrvatskoj i drugim članicama EU, svaka čelična ili aluminijska konstrukcija mora imati izdan CE znak. Preduvjeti za izdavanje CE oznake su brojni, pa je upravo iz tog razloga cilj seminara je pružiti proizvođačima cjelovitu predodžbu o budućim načinima provedbe aktivnosti u procesu proizvodnje. Osim toga, predavači će se osvrnuti i na zahtjeve propisa o građevnim proizvodima, predstaviti niz normi HRN EN 1090, objasniti postupak certificiranja unutarnje kontrole proizvodnje i način pripreme dokumentacije za čelične konstrukcije. Također, predviđena je i rasprava o praktičnim izazovima.

Seminar je ponajprije namijenjen rukovoditeljima unutarnje kontrole proizvodnje, koordinatorima zavarivanja, službi kvalitete, voditeljima proizvodnje, tehnolozima i konstrukterima te komercijalistima.

Seminar je besplatan, a održat će ga stručnjaci za metalne konstrukcije. Prijavni obrazac dostupan je ovdje.

Program predavanja:

9:00 – 9:10
Uvod u seminar, Andrej Lešnjak

9:10 – 10:45
Predstavljanje uredbe o građevnim proizvodima – CPR, Andrej Lešnjak

09:45 – 10:45 
Certificiranje unutarnje kontrole proizvodnje i označavanje konstrukcija s oznakom CE, kako je određeno normom HRN EN 1090-1, Andrej Lešnjak

10:45 – 11:15 
Pauza

11:15 – 12:30   
Određivanje razreda konstrukcije i izrada čeličnih konstrukcija sukladno zahtjevima norme HRN  EN 1090-2, te priprema dokumentacije za predaju konstrukcije kupcu (tehnička mapa), Ambrož Rožman

12:30 – 13:30
Postupak certificiranja interne kontrole proizvodnje od strane prijavljenog tijela, Ambrož Rožman

13:30 – 14:00 
Rasprava

Office building on a background of the blue sky

Podijeli: