Zašto SCC?

Nastojeći interne i eksterne rizike poslovanja svesti na minimum, organizacije iz različitih gospodarskih grana sve češće pristupaju implementaciji sustava upravljanja sigurnošću na radu te sustava upravljanja zaštitom zdravlja i okoliša. U B2B odnosima, SCC  – sigurnosno certificiranje dobavljača, služi kao dokaz da se interni procesi izvode i nadziru sukladno najboljim praksama u upravljanju rizicima te da organizacija raspolaže djelatnicima osposobljenima za sigurno i pravilno izvođenje poslova.

Radi izbjegavanja nesreća na radu, koje ne samo da ugrožavaju zdravlje i život djelatnika već i negativno utječu na ugled organizacije, ključno je provesti odgovarajuću izobrazbu i primjenjivati propisane tehničko-sigurnosne zahtjeve. Ovo je od posebne važnosti u industrijskim sektorima s kritičnom sigurnošću, kao npr. u građevinarstvu, strojarstvu te u petrokemijskoj, drvnoj i metaloprerađivačkoj industriji.

Zbog značaja navedene teme za poduzetnike iz različitih sektora, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) i poduzeće TÜV Croatia dana 10. lipnja organizirali su dvosatni informativni seminar „SCC: Certifikacija sustava i osoblja za izvođenje radova visokog rizika“ koji je okupio 14 predstavnika poslovnog sektora iz Međimurske županije i Grada Zagreba.

Svake 3 minute u Hrvatskoj na radu strada jedna osoba

Predavač, g. Goran Kliškić, prisutnima je prezentirao svrhu certifikacije operativnog vodstva i osoblja te certifikacije organizacija prema SCC-u naglašavajući kao je osnovna korist od uvođenja spomenutog sustava upravo u smanjenju broja izgubljenih radnih sati uslijed ozljeda i do nekoliko puta u odnosu na stanje prije.

“Zabrinjavajuća je činjenica kako se samo u Hrvatskoj u prosjeku tokom osmosatnog radnog dana na poslu ozlijedi 150 radnika dok prosječno bolovanje po povredi iznosi 32 dana! Također, zbog posljedica ozljede na radu svakog dana ne radi oko 4.500 radnika!”

Nastavak suradnje TICM-a i poduzeća TÜV Croatia

Ovisno o interesu potencijalnih polaznika, u narednim mjesecima u planu je održavanje osposobljavanja iz sljedećih područja: CE označavanje, Oprema pod tlakom, Seminar za interne auditore ISO 9001:2015 te Primjena modela ugovora FDIC u Republici Hrvatskoj.

S ciljem dobivanje dodatnih informacija o programima osposobljavanja molimo da kontaktirate predstavnike poduzeća TÜV Croatia putem edukacija@tuv-croatia.hr te pozivom na broj 01/3668345.

Podijeli: