U Operativnom programu „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ istaknuto je kako ulaganje u informacijske i komunikacijske tehnologije potiče inovativnost, unaprjeđuje poslovne procese i smanjuje administrativni teret poduzeća doprinoseći tako jačanju konkurentnosti gospodarskih subjekata ali i konkurentnosti države na međunarodnom tržištu.

Upravo s tom svrhom, u ožujku 2014. godine, od strane Ministarstva poduzetništva i obrta i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) pokrenut je natječaj „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa“ kojim se nastoji potaknuti modernizacija i digitalizacija poslovanja gospodarskih subjekata, uključujući nabavu moderne informatičke opreme i softvera (ERP, DMS, CMS, CAD, itd). Zaključno s 31. prosincom 2014. godine, zaprimljeno je 400 projektnih prijava, dok je njih 24 odabrano za sufinanciranje. Poduzećima iz proizvodnih, uslužnih i drugih djelatnosti bespovratno je dodijeljeno 11,9 milijuna kuna.

Za dodjelu je preostalo još 18,4 milijuna kuna, a poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, no najkasnije do 30. lipnja tekuće godine. Visina pojedinačne potpore iznosi od 150 tisuća do 750 tisuća kuna, dok je intenzitet financiranja u korelaciji s indeksom razvijenosti jedinice lokalne samouprave (minimalna stopa sufinanciranja iznosi 70% prihvatljivih troškova projekta).

Više informacija o samom natječaju, uključujući provjeru prihvatljivosti prijavitelja i potencijalnih projektnih aktivnosti, možete potražiti na internetskim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta te na portalu Strukturni i investicijski fondovi.

Podijeli: