Mladi međimurski robotičari Lara i Žan Resman kao tim „CRO – Dance“ i dio ekipe Hrvatskog društva za robotiku od 21. – 23. lipnja 2019. godine sudjelovali su na Europskom prvenstvu robotičara „RoboCup Junior Euro 2019“ u njemačkom gradu Hannoveru.

Hrvatsku ekipu predstavljalo je 35 učenika razvrstanih u 13 timova. Tim se mogao natjecati samo u jednom području. Hrvatski timovi su osvojili dvije zlatne te po jednu srebrnu i brončanu medalju. Lara, učenica 3. razreda Gimnazije u Čakovcu i Žan, učenik 7. razreda I. OŠ Čakovec, natjecali su se u kategoriji On Stage Advannced(Scenski nastup robota) pri čemu su isprogramirali i prikazali ples robota te su posterom i prezentacijom predstavili grad Čakovec. Na kraju natjecanja osvojili su osmo mjesto.

Žan Resman, Lara Resman i Dubravka Žignić Resman

Međimurski tim je prije toga na natjecanju Hrvatskog robotičkog saveza u Zagrebu kao tim „Međimurje“ zauzeo drugo mjesto, te zadovoljavajuće sedmo mjesto na RoboCup Junior Austrijan Open 2019. održanom od 26. – 27. travnja 2019. godine na Universitatu u Innsbrucku kao tim „Međimurci“. Voditelj Hrvatske lige i ekipe robotičara bio je Ivica Kolarić iz Varaždina, dok je mentorica međimurskim učenicima bila članica Društva pedagoga teničke kulture Međimurske županije Dubravka Žignić Resman.

Sponzorskim prilozima ekipi su pomogli Grad Čakovec, Međimurska županija, Međimurske vode, Centrometal, Tehnološko–inovacijski centar Međimurje i Hrvatski robotički savez.

Podijeli: