Prototipiranje novog poslovnog modela

U sjedištu poduzeća Končar-Elektroindustrija d.d., 27. veljače 2019. godine održana je radionica Razvoj digitalnog poslovnog modela za MSP putem DIGITRANS metodologije namijenjena poduzetnicima i drugima koji sudjeluju u donošenju strateških poslovnih odluka. Radionica je organizirana od strane Fakulteta organizacije i informatike FOI i udruge Hrvatski izvoznici.

Prof. dr. sc. Vjeran Strahonja predstavlja DIGITRANS projekt

Radionica je okupila petnaestak sudionika različitih poduzeća. Oni su, koristeći kombinaciju novih i postojećih alata obuhvaćenih DIGITRANS metodologijom, radili na razvoju novog poslovnog modela koji koristi sav potencijal digitalnih tehnologija. Sudionici su bili vrlo aktivni što je rezultiralo produktivnom radionicom tijekom koje su poduzetnici došli do zanimljivih spoznaja vezanih uz njihov poslovni model.

Poduzetnici prikazuju osmišljene poslovne modele pomoću SAP scena

Radionicu su moderirali prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, doc. dr. sc. Martina Tomičić Furjan i doc. dr. sc. Katarina Tomičić Pupek s Fakulteta organizacije i informatike te Ivan Plačko direktor Tehnološko inovacijskog centra Međimurje. Moderatori sudjeluju u provedbi projekta Digital Transformation in the Danube Region DIGITRANS koji se provodi u okviru programa Interreg Danube.  Kao stručnjaci u modeliranju digitalnog poslovanja sudjelovali su u kreiranju DIGITRANS metodologije i alata te imaju bogato iskustvo u razvoju digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije.

 

Podijeli: