U velikoj vijećnici Međimurske županije potpisan je ugovor o nabavi uredske opreme i namještaja unutar objekta Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec. Nakon provedenog postupka javne nabave uredske opreme i namještaja odabrano je poduzeće Novi godovi d.o.o. iz ČakovcaDirektor Branko Habuš potpisao je ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem te je zahvalio na ukazanom povjerenju pritom istaknuvši kako će oprema biti u narednih 60 dana u Metalskoj jezgri Čakovec.

Projekt Metalska jezgra je sufinanciran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Javnog poziva Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija u iznosu od 31.290.223,12 kuna. Intenzitet potpore je 100% prihvatljivih troškova, a projekt se provodi od 1. srpnja 2018 do 1. studenog 2020. godine.

„Nositelj projekta je Međimurska županija, JU REDEA i TICM djeluju u funkciji operativnih tijela u provedbi projekta, a partneri su Tehnički fakultet Rijeka, Fakultet organizacije i informatike Varaždin te Međimursko veleučilište Čakovec. Ukupna cijena uredske opreme i namještaja koji se ugovaraju iznosi 363.367,50 kn s PDV-oma namještaj je osmišljen i prilagođen da u potpunosti pripada budućem znanstveno istraživačko radu.“, istaknuo je ravnatelj Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec Mario Šercer.

Potpisivanje ugovora

Cilj projekta Metalske jezgre Čakovec je uspostava istraživačke infrastrukture namijenjene znanstveno-istraživačkoj zajednici za provođenje primjenjivih istraživanja usmjerenih na jačanje znanstvene izvrsnosti, stvaranje društva znanja te povećanje kompetitivnosti metalske industrije na području Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske. Župan Međimurske županije Matija Posavec koji je nedavno obišao radove na samom razvojno edukacijskom centru Metalska jezgra najavio je buduće planove: „Do kraja projekta će se završiti nabava za video nadzor i razvojnu opremu za IoT laboratorij. Radovi na objektu će biti završeni tijekom ljeta, a u rujnu i listopadu će se objekt Metalske jezgre u potpunosti opremiti. Vizija Međimurske županije je da Razvojno edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec ishodi dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti te da bude prva znanstvena ustanova u Hrvatskoj čiji je osnivač Županija.“, zaključio je međimurski župan Matija Posavec koji je najavio da će službeno otvorenje Metalske jezgra u Čakovcu biti tijekom listopada 2020. godine u skladu s epidemiološkim mjerama.

Na samom potpisivanju ugovora prisutni su bili i pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović te voditeljica projekta iz Javne ustanove za razvoj Međimurja REDEA – e Maša Tomašić.

Direktor poduzeća Novi godovi d.o.o., Branko Habuš i župan Međimurske županije, Matija Posavec

Izvor: Međimurska županija 

Podijeli: