17. 5. 2011. (utorak) s početkom u 9.00 sati,

prostorije Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec

Cilj radionice je upoznati sudionike s korištenjem internetskih stranica u svrhu učinkovitog prezentiranja djelatnosti, proizvoda i usluga, te uspostavljanja i održavanja kontakata s klijentima. Tijekom radionice naglasit će se važnost interneta u suvremenoj interaktivnoj komunikaciji, predstaviti prednosti dobre internetske kampanje i potencijalne opasnosti koje je potrebno uzeti u obzir kod njenog osmišljavanja. Posebna pažnja obratit će se na vrste internetskih stranica i potrebe za planiranjem kako bi cijeli projekt osmišljavanja, izrade i implementacije bio usmjeren u željenom pravcu i dao željene rezultate. Nadalje, sudionici će dobiti korisne informacije i savjete za osmišljavanje uspješne marketinške kampanje, korištenje društvenih mreža kao dio kampanje, te mjerenje uspješnosti kampanje. Bit će predstavljeni i besplatni sustavi za upravljanje online sadržajima (CMS) odnosno sustavi za izradu i administriranje internetskih stranica. Kroz nekoliko vježbi sudionici će moći sami izraditi koncept vlastitog web projekta te definirati daljnje potrebne korake kako bi poslovanje i predstavljanje svoje tvrtke podigli na višu razinu. Radionica je namijenjena donositeljima odluka u malim i srednjim poduzećima te zaposlenicima u prodaji i informatičkom odjelu.

Program radionice:

9:00 – 9:15Uvod u radionicu: Kako funkcionira internet i njegova primjena u svakodnevnom i poslovnom životu

(predavač: Goran Levačić)

9:15 –  10:15Internetska stranica kao korak prema uspješnom poslovanju:

Osnove svake internetske stranice, vrste internetskih stranica, proces izrade i održavanje, prednosti i opasnosti dobre odnosno loše internetske stranice

(predavač: Goran Levačić)

10:15 – 10:30Vježba osmišljavanja funkcionalne internetske stranice
10:30 – 10:45Pauza
10:45 – 12:15Marketing internetskih stranica:

Usporedba offline i online marketinga, prednosti online marketinga, vrste i modeli oglašavanja na internetu, SEO – optimalizacija za tražilice, mjerenje uspješnosti online marketinga

(predavač: Ratko Pesek)

12:15 – 12:30Vježba osmišljavanja online marketinške kampanje
12:30 – 12:45Pauza
12:45 – 13:45CMS – sustav za upravljanje online sadržajima:

Prednosti i ograničenja CMS sustava, pregled najpoznatijih besplatnih CMS sustava

(predavači: Goran Levačić i Ratko Pesek)

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika ograničen. Kako bi se prijavili za sudjelovanje ispunjeni prijavni obrazac (koji možete preuzeti OVDJE) pošaljite na adresu elektroničke pošte: eposlovanje@redea.hr ili na broj faksa 040 395 542. Krajnji rok za prijavu je 12. 5. 2011. godine.

Dodatne informacije o radionici možete dobiti putem telefona pozivom na broj 040 395 560.

Predavači:

 

Ratko Pesek

Osnivač i direktor tvrtke Qmini d.o.o. koja se bavi web tehnologijama, grafičkim dizajnom i internet marketingom. Ratko je internet entuzijast i strastveni surfer, vječiti optimist i pionir u hrvatskim web sferama. Davne 1999. godine, kada se počeo baviti internetom, pokrenuo je prvi hrvatski lokalni news portal, a danas iza sebe ima stotinjak realiziranih web projekata u Hrvatskoj i svijetu. Vlasnik je jednog od najposjećenijih portala u Hrvatskoj koji mjesečno posjeti preko 600.000 posjetitelja – sapunice.net. U Qminiju, osim vođenja tvrtke, uglavnom se bavi idejama i konceptima, art direkcijom i realizacijama “nemogućeg” s posebnim naglaskom na internet marketing.

Goran Levačić dipl.inf.

Stručni suradnik na projektu Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje u REDEA-i, specijalizirao se na području kreiranja digitalnog sadržaja za edukaciju. Radio je na izradi projekata e-učenja u sklopu stručnog usavršavanja u Siemens Energy Services te kao analitičar informacijskih sustava u Atos Origin. Posljednje dvije godine radi kao voditelj obrazovnih programa stručnog usavršavanja Web i Grafičkog dizajna u Zagrebu u Infokatedri te kao asistent nastave na Grafičkom fakultetu u Zagrebu na Katedri za multimediju i informacijske sustave. Od 2009. godine suradnik je informatičkog mjesečnika PC Chip u kojem objavljuje tekstove o softverskim alatima. Posjeduje Adobe ACE CS5 Dreamweaver certifikat. Profilirao se kao stručnjak u izradi programa obrazovanja, transferu tehnologija te prenošenju informatičkih znanja.

Podijeli: