Baze podataka oduvijek su se smatrale važnim dijelom brojnih aplikacija različite namjene, prvenstveno zbog mogućnosti pohrane i ponovnog dohvaćanja važnih podataka kada je to potrebno. S povećanjem složenosti i povezanosti podataka, modeliranje podataka u obliku međusobno povezanih relacija više nije zahvalan zadatak. Zbog toga se danas kao prirodniji način modeliranja podataka sve više nameće modeliranje podataka u obliku grafova koji se sastoje od međusobno povezanih čvorova.

Graf baze podataka su kategorija NoSQL baza podataka koje svakodnevno povećavaju svoju zastupljenost na tržištu i čija popularnost među korisnicima redovito raste. Zahvaljujući sposobnosti pohrane i upravljanja velikom količinom jednostavnih, ali i složenih podataka, ova kategorija podataka se upotrebljava na poznatim društvenim mrežama i internetskim tražilicama poput Google-a.

Ukoliko želite saznati više informacija o graf bazama podataka, njihovim performansama, izradi i načinu migracije podataka, prijavite se na radionicu:

TigerGraph baza podataka

koja će se održati u srijedu, 12. kolovoza, s početkom u 17 sati

u prostorijama TICM-a, na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B, Čakovec

Radionicu će voditi Bruno Šimić, EMEA Senior Solutions Engineer iz poduzeća TigerGraph.

Do sada je moć baza podataka i analitike grafova bila ograničena na tehničke korisnike. TigerGraph 3.0 s “analitikom bez kodnog grafikona” omogućuje netehničkim korisnicima da otkriju značajne, djelotvorne uvide u stvarnom vremenu iz podataka i ostvare iste performanse kao što ih ostvaruju i stručnjaci.

U sklopu radionice prikazat će se:

 • Izrada i pokretanje upita s grafikonima pomoću intuitivne funkcionalnosti povlačenja i ispuštanja.
 • Migracija podataka iz relacijskih baza podataka pomoću putanje bez koda za pretvarajte sheme i učitavanje podatke u grafikon
 • Postupanje s grafikonima u distribuiranom okruženju.

PRIJAVA NA RADIONICU

  Prijave na radionicu se zaprimaju do 11. kolovoza 2020. godine


  Meetup je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

  Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

  Podijeli: