Tehnologija 3D ispisa sve više se primjenjuje u industriji, medicini, obrazovanju, turizmu i umjetnosti. Danas je sasvim normalno ‘ispisati’ dio stroja, prototip novog proizvoda, zamjenski zglob, suvenir i druge objekte. Inovativnim pristupom izrade predmeta korištenjem aditivne tehnologije na kojoj se temelji 3D ispis mijenja se način proizvodnje i stvaraju se nove poduzetničke prilike. Brzi razvoj ove tehnologije utječe i na smanjenje cijena potrebne opreme za izradu trodimenzionalnih modela što ju čini pristupačnijom širokom krugu potencijalnih korisnika.

Koja su znanja i vještine potrebne za rad s 3D pisačima? Kako pripremiti i izraditi prototip predmeta korištenjem 3D pisača? Kakvi se materijali koriste u procesu izrade i koji je potencijal ovakve tehnologije za poduzetnike, možete saznati na besplatnoj informativnoj radionici koji organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u suradnji s poduzećem 3D Porta d.o.o.

Radionica

TEHNOLOGIJA 3D ISPISA

održati će se 6. studenog 2014. godine u vremenu od 10 do 12 sati
u multimedijalnoj dvorani
Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec (prostor bivše vojarne)

Teme koje će biti obrađene na radionici:
– Što je 3D ispis?
– Aditivna tehnologija 3D ispisa,
– 3D pisači i njihovo korištenje,
– FDM (FFF) tehnologija 3D ispisa,
– 3D modeliranje – proces korištenja SLT datoteka,
– Priprema modela za 3D ispis,
– FDM tehnologije, materijali koji se koriste za izradu 3D modela,
– Primjena tehnologije 3D ispisa u praksi.

Radionica je namijenjena poduzetnicima, studentima, istraživačima i hobistima koji žele unaprijediti svoja znanja u području korištenja tehnologije 3D ispisa te iskoristiti njihov potencijal u cilju unapređenja poslovanja.

Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 5. studenog 2014. godine do 12 sati pozivom na broj telefona 040 499 405 ili popunjavanjem obrasca prijave na sljedećoj poveznici.

Voditelj radionice je Vladimir Sever, vlasnik i direktor poduzeća 3D Porta d.o.o.

Podijeli: