Jeste li imali potrebu za izradom nekog predmeta ili alata ali vam nacrt nije bio dostupan? Možda vam je bio potreban predmet koji vam je iz nekog razloga bio nedostupan, preskup ili teško nabavljiv, pa ste ga odlučili sami izraditi?

Povratno inženjerstvo (engl. reverse engineering) je proces rekonstrukcije gotovog proizvoda u oblik iz kojeg se mogu izraditi novi dijelovi, alati i oblici. Metodom 3D skeniranja danas je moguće postići puno bolje rezultate u procesu povratnog inženjerstva u odnosnu na tradicionalne metode mjerenja korištenjem klasičnih alata.

Kako pripremiti model za 3D skeniranje, koji su načini obrade 3D modela i na koji način se može izraditi novi predmet nakon obrade, možete saznati na besplatnoj radionici

 Scan2CAD

3D skeniranjem kroz povratno inženjerstvo
do gotovog proizvoda 

koja će se održati u srijedu 18. ožujka 2015. godine
u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u informatičkoj učionici

Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec (prostor bivše vojarne)

Cilj radionice je upoznati polaznike s cjelokupnim procesom povratnog inženjerstva od 3D skeniranja i obrade fizičkih objekata do izrade CAD modela te pripreme za daljnje korištenje.

Radionica je namijenjena poduzetnicima, studentima, istraživačima i hobistima koji žele unaprijediti svoja znanja u području korištenja tehnologije 3D skeniranja te iskoristiti njihov potencijal u cilju unapređenja poslovanja.

Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do17. ožujka 2015. godine do 12 sati pozivom na broj telefona 040 499 405 ili popunjavanjem obrasca prijave na sljedećoj poveznici.

Radionicu organiziraju tvrtke 3D Porta, Topomatika i Izit uz podršku Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Voditelji radionice su Vladimir Sever iz poduzeća 3D Porta d.o.o., Marko Horvat iz poduzeća Topomatika d.o.o. i Luka Biondić iz poduzeća Izit d.o.o.

Više informacija o radionici možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Podijeli: