Prilagodba internetskih stranica i servisa za korištenje na pametnim mobilnim uređajima postaje imperativ zbog činjenice da više od 50% korisnika istima pristupa koristeći upravo ovakve uređaje. Trend rasta broja mobilnih korisnika zahtijeva značajne promjene u dizajnu i razvoju internetskih stranica kako bi se osiguralo kvalitetno korisničko iskustvo neovisno o uređaju koji se koristi za pregledavanje sadržaja.

Pojavom HTML5 i CSS3 tehnologija, brojnih rješenja temeljnih na Javascript tehnologiji te razvojnih okvira (frameworks) kao što su Twitter Bootstrap, Zurb Foundation i drugih, posao izrade responzivnih internetskih stranica uvelike je olakšan. Usprkos tomu, potrebno je dobro razumijevanje metoda koje se primjenjuju u samom procesu planiranja i izrade dizajna.

Kako započeti s planiranjem responzivne stranice, koje alate koristiti u izradi i testiranju, koja je razlika između responzivnog i adaptivnog dizajna, kada je responzivni dizajn dobro rješenje a kada ne? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete saznati na radionici

Responzivni web dizajn

koja će se održati u petak,
25. rujna 2015. godine, od 9 do 15.30 sati

u informatičkoj učionici
Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec (prostor bivše vojarne)

Teme radionice:

  1. Uvod u responzivni i adaptivni dizajn, sličnosti i razlike
  2. Upoznavanje alata za dizajn responzivnih stranica
  3. Planiranje, koncept i prototip dizajna web stranice
  4. Korištenje frameworka u procesu izrade kvalitetnog i funkcionalnog dizajna
  5. Responzivni elementi sadržaja.

Radionica je namijenjena svima koji se bave ili se žele baviti bave izradom internetskih stranica i vladaju osnovama HTML-a, CSS-a i Javascripta.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen na 20. Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do četvrtka, 24. rujna 2015. godine do 12 sati ispunjavanjem obrasca na sljedećoj poveznici: Radionica “Responzivni web dizajn”.

Zbog popunjenja raspoloživih kapaciteta, prijave za radionicu su zatvorene. Ukoliko ste zainteresirani za primanje obavijesti o budućim radionicama, molimo da ostavite svoje kontakt podatke na sljedećoj poveznici .

Radionicu organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta.

Predavač: Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje.

 

Podijeli: