Pozivamo vas na radionicu za poduzetnike i one koji će to tek postati pod nazivom

POKRETANJE I PREDSTAVLJANJE INOVATIVNOG PODUZETNIČKOG POTHVATA

koja će se održati u ponedjeljak, 13. listopada, od 9.00 do 14.30 sati

u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec (prostor bivše vojarne)

Pokrenuti visokotehnološku razvojnu tvrtku „od nule“ koja će se baviti razvojem i proizvodnjom, na primjer, potpuno nove generacije bespilotnih letjelica čini se prilično nemogućim zadatkom. Još je teže ukoliko ovo želite napraviti u Hrvatskoj. Ipak smo svjedoci da je niz danas gigantskih svjetskih visokotehnoloških tvrtki počeo upravo s idejom i timom koji je bio spreman uložiti sebe u njezinu realizaciju. Bez poduzetničkog duha ovakav i slični projekti nikad ne bi vidjeli svjetlo dana, a čovječanstvo bi ostalo uskraćeno za mnoga tehnološka dostignuća koja nam život čine lakšim. Poduzetništvo je vještina prepoznavanja prilika i pretvaranja ideja u posao.

Kako od početne ideje doći od uspješnog poslovnog modela? Kako potencijalnim investitorima, partnerima i kupcima predstaviti potencijal proizvoda ili usluge? Kako preživjeti početni period razvoja? Odgovore na ova i brojna druga pitanja možete saznati na radionici koju će voditi Bojan Pečnik koji će sa sudionicima podijeliti svoje bogato iskustvo stečeno tijekom pokretanja, razvoja te traženja investitora za projekt razvoja bespilotne letjelice pod nazivom Hipersfera (www.hipersfera.hr/).

Raspored radionice:

Vrijeme
Tema
8:45 – 9:00
Registracija
9:00 – 9.45
Pokretanje poduzetničkog pothvata (predavanje)
9:45 – 10:30
Predstavljanje projekta (pitch) – (predavanje)
10:30 – 10:45
Pauza
11:00 – 12:00
Izbor teme za pripremu pitcha i rad na predstavljanju – (rad u grupi)
12:00 – 12:30
Prvo predstavljanje projekta i diskusija s publikom
12:30 – 13:00
Pauza za ručak
13:00 – 13.30
Revizija i rad na pripremi pitcha – (rad u grupi)
13:30 – 14:00
Drugo predstavljanje projekta i diskusija s publikom
14:00 – 14:30
Pitanja i odgovori

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 11. listopada 2014. godine do 12 sati ispunjavanjem obrasca na sljedećoj poveznici.

Radionicu organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u suradnji s Autonomnim centrom – ACT u sklopu projekta Mladi, vrijedni, poduzetni uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske i Ministarstva socijalne politike i mladih.

O voditelju radionice:

Bojan Pečnik po struci doktor astrofizike je osnivač i tehnički direktor razvojnog projekta Hipersfera(www.hipersfera.hr) koji je u inicijalnoj fazi razvoja financiran sa oko 8.3 milijuna kuna kroz BICRO-ov program RAZUM. Bojan ima bogato iskustvo u kratkom predstavljanju (eng. pitching) projekta na investicijskim forumima, natjecanjima i konferencijama, kao i prema predstavnicima industrije, javnog sektora, poslovnim anđelima te fondovima rizičnog kapitala. Trenutno radi kao direktor za znanost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o.

Podijeli: