Želite li saznati kako stvoriti, podijeliti i urediti PDF dokumente? Koji su najbolji besplatni alati za grafički dizajn? Kako koristiti organizacijske alate koji omogućavaju lakše upravljanje projektima i zadacima. Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete saznati na radionici u organizaciji TICM-a pod nazivom:

KORIŠTENJE BESPLATNIH UREDSKIH ALATA U POSLOVANJU

koja će se održati u srijedu, 13. prosinca, od 09:00 do 13:00 sati,
u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/N Čakovec.


S obzirom na široki raspon mogućnosti, ne čudi da je Microsoft Office danas najpopularniji set uredskih alata. Ipak, Microsoft Office nije besplatan te nije dostupan velikom broju korisnika koji se zbog toga sve više okreću uredskim alatima dostupnima za korištenje bez plaćanja. Na internetu postoji niz alternativnih programa među kojima je teško pronaći odgovarajući. U okviru ove radionice, poduzetnici i njihovi zaposlenici usmjerit će se na besplatne alate koji mogu značajno olakšati administrativni dio poslovanja.

U prvom dijelu radionice, sudionici će naučiti koristiti alat za pretvaranje i manipulaciju PDF dokumenata – ILovePDF. Drugi dio bit će usmjeren na predstavljanje Google docs i Google disk alata te informiranju sudionika o njihovim prednostima i mogućnostima u odnosu na slične alate. Posljednji dio radionice bit će posvećen izradi atraktivnih plakata i letaka pomoću besplatnog alata Canva te korištenjem aplikacije Photopea, besplatne alternative Adobe Photoshopu.


SADRŽAJ RADIONICE

 1. ILovePDF – web alat za obradu PDF dokumenata
 • Spajanje više dokumenata u jedan,
 • Komprimiranje PDF-a – smanjivanje veličina datoteka uz optimizaciju za maksimalno kvalitetu PDF-a,
 • Pretvaranje PDF dokumenta u Word, Excel, PowerPoint dokumente i JPG datoteke.
 • Organiziranje PDF dokumenta – korisnik može poredati stranice svoje PDF datoteke, izbrisati stranice ili dodati stranice,
 • Popravak PDF dokumenta – korisnik može popraviti svoj oštećeni dokument.
 1. Google alati (disk, docs, keep, meet)
 • Korištenje aplikacija,
 • Prijenos i dijeljenje podataka,
 • Pristup dokumentima izvan mreže,
 • Pristupanje webinaru ili sastanku.
 1. Canva, Photopea, Color designer – besplatni web alati za grafički dizajn
 • Izrada korisničkog profila (preko gmail računa),
 • Izrada postera, čestitka, infografika, prezentacije, objava na društvenim mrežama,
 • Umetanje elemenata (pozadina, ukrasi, tekst, slika),
 • Uređivanje vektorskih sadržaja,
 • Dijeljenje izrađenog sadržaja.

VAŽNO: Poželjno je da polaznici posjeduju osnovna znanja rada na računalu i imaju Gmail račun jer u protivnom neće moći aktivno sudjelovati u izvođenju vježbi vezanih uz Google alate.


PREDAVAČ

Tomislav Breznik, mag. oec, stručni je suradnik u Odjelu inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje. Vodi radionice iz osnovnih i naprednih informatička znanja te radionice na temu uredskih i web alata u poslovanju za različite ciljne skupine. Polaznici su mahom veoma zadovoljni Tomislavovim pristupom što potvrđuju visoke ocjene i pohvale koje dobiva u evaluacijskim obrascima.

Predavač: Tomislav Breznik.


Cijena edukacije iznosi 50 EUR (PDV uključen). Potencijalni sudionici prijavljuju se ispunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na podnožju najave. Prijave se zaprimaju do popunjena kapaciteta informatičke učionice (10 osoba).

Podaci za plaćanje:

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.

Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec

IBAN HR3523400091116043187 kod PBZ d.d.

Iznos: 50 EUR

Opis plaćanja: TICM edukacija

Napomena: Račun se izdaje na osobu/poduzeće koje je izvršilo uplatu kotizacije. Ukoliko se prijavljujete na radionicu kao fizička osoba, molim Vas da navedite OIB i adresu osobe. Za sva pitanja molimo obratiti se na info@ticm.hr.


PRIJAVA

  Podijeli: