Imate gotov proizvod, ali trebate ga usavršiti i učiniti konkurentnijim? U postupku ste razvoja novog proizvoda, ali ste suočeni s određenim tehničkim izazovom koji ne uspijevate sami riješiti? Potvrdili ste koncept svoje inovativne ideje, ali imate poteškoće pri izradi gotovog prototipa? Imate ideju za novi proizvod, ali niste sigurni u tehničko rješenje koje ste odabrali ili nemate iskustva u istraživanju i razvoju pa  trebate stručno mišljenje? Nemate logističku potporu i potrebna znanja za testiranje vašeg prototipa, obradu materijala, poboljšanje postojećih tehničkih postavki vašeg proizvoda ili usluge?

U svim navedenim situacijama rješenje su inovacijski vaučeri osmišljeni  u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s ciljem jačanja kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Putem Javnog poziva „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“ na raspolaganju vam je stručna podrška i tehnički resursi znanstveno-istraživačkih organizacija u Hrvatskoj i inozemstvu. Prednost ovog Poziva je brz i jednostavan pristup bespovratnim sredstvima. Ukoliko imate više razvojnih problema za jedan ili više proizvoda, po ovom Pozivu je moguće realizirati pet vaučera po Korisniku. Poduzetnicima je u ovu svrhu na raspolaganju ukupno 50 milijuna kuna. Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može ostvariti po jednom inovacijskom vaučeru iznosi 75.000 kuna. Kompletna natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećoj poveznici.

Više informacije o inovacijskim vaučerima možete dobiti na informativnoj radionici naziva:

Kako do 75.000 kn za vaučere za istraživanje i razvoj

koja će se održati u utorak u Varaždinu, 25. rujna 2018. godine u 11:00 sati, u Tehnološkom parku Varaždin, Zagrebačka 89, Varaždin (crvena dvorana, suteren, SS-3).

 

Program radionice:

10:45 – 11.00 h – Registracija

11.00 – 11.20 h – Inovacijski vaučeri za MSP-ove – brz i jednostavan pristup bespovratnim sredstvima

11.20 – 11.40 h – Dodjela Inovacijskih vaučera za male i srednje poduzetnike

11.40 – 12.00 h – Praćenje provedbe ugovorenih projekata

12.00 – 12.30 h – Kako uspješno predati online prijavu?

12.30 – 13.00 h – Pitanja i odgovori

13.00 – 13.30 h – Osvježenje

Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti putem poveznice.

Podijeli: