Internet ponajviše koristimo za komunikaciju, zabavu i edukaciju, ali mogućnosti koje on pruža su daleko veće. Na internet se mogu spojiti i samostalni uređaji, senzori, oprema i strojevi koje, ne samo da se mogu nadzirati i upravljati na daljinu, već samostalno razmjenjuju podatke i odlučuju. U želji da približe nove tehnologije i mogućnosti njihove primjene međimurskim poduzetnicima Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Razvojno-edukacijski centar za Metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec organiziraju besplatnu radionicu:

Internet of Things
NOVE PRILIKE I IZAZOVI U PROIZVODNJI I POSLOVANJU

koja će se održati u četvrtak, 18. travnja 2024. godine, od 10 do 15 sati,
u prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22D, Čakovec (Centar znanja Međimurske županije u bivšoj vojarni).


Radionica je namijenjena prvenstveno poduzetnicima, no bit će korisna i drugim ciljnim skupinama jer IoT pokriva široko područje mogućih primjena. Ukratko, gdje god ima struje i interneta ima i prilike za poboljšanje pomoću IoT-a.

Na radionici će zaposlenik Metalske jezgre Zoran Kadežabek koji je radio na velikom broju razvojnih projekata u području IoT-a, kroz praktične primjere predstaviti kako se IoT tehnologije mogu iskoristiti za unapređenje poslovanja kroz povećanje učinkovitosti i smanjenje troškova.

Cilj radionice je na pristupačan način upoznati polaznike s postojećim stanjem tehnike te trendovima i novim pristupom rješavanju izazova u različitim područjima – u proizvodnim pogonima poduzeća, poljoprivrednim gospodarstvima, zdravstvu, prometu, ekologiji, pametnim kućama i slično.

Kroz timski rad polaznici će moći definirati koje ključne probleme iz svog okruženja mogu riješiti korištenjem interneta stvari. Osim konkretne tematike ova radionica biti će prilika za stvaranje novih kontakata i razmjenu iskustava.


PROGRAM


PREDAVAČ

Zoran Kadežabek je stručnjak za razvoj IoT tehnologija u Metalskoj jezgri Čakovec koji ima višegodišnje iskustvo u programiranju, razvoju elektronike i gotovih uređaja – od industrijske primjene, robotike, proizvodnje, senzorike pa do medicinskih uređaja. U svojoj dugoj karijeri Zoran je vodio projekte razvoja daljinskog nadzora gotovih proizvoda, beskontaktne detekcije vozila, završne kontrole proizvoda, razvoja bežičnog kobotskog upravljanja, razvoja sustava automatskog zavarivanja, sustava praćenja proizvodnje, sustava I4.0, razmjene podataka na daljinu i mnoge druge. Od vještina  ističe dizajn elektroničkih shema, dizajn i izrada PCB-a, izrada gotovih embedded uređaja specijalne namjene kojih nema na tržištu, programiranje softvera desktop (C#, Python) i web aplikacija (PHP, JS), programiranje firmwarea (C++, Python), baze podataka (MySQL, MSSQL), Node-RED, 3D dizajn i ispis, izrada takmičarskih robota. Iz područja medicine napravio više uređaja vlastitog razvoja koji sadrže elektroniku, mehaniku, mikrokontrolere, software, i IoT kao što su: senzori za disanje, EMG senzor napetosti larinksa, spektralna analiza govora, registracija mimike lica, korektor brzine i glasnoće govora, simulator disanja. Do sada je vodio radionice i seminare iz područja programiranja aplikacija, elektronike, robotike, 3D dizajna i ispisa. Aktivan je i u radu s mladima u čemu bilježi značajne uspjehe.


PRIJAVA

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a sudionici se prijavljuju popunjavanjem prijavnog obrasca. Prijave na radionicu zaprimaju se do popunjenja mjesta.

    Podijeli: