Volimo zamišljati svijet u kojem su svi uređaji spojeni, neovisno o tome nalaze li se na moru, visoko na planini ili bilo gdje drugdje gdje im trenutno nije omogućeno spajanje na internet, struju ili bilo koju drugu formu mreže. Povezan svijet u kojem je svima sve u dosegu. Sve to omogućit će Internet stvari (eng. Internet of Things – IoT). Koncept Interneta stvari omogućava upravljanje fizičkim stvarima na daljinu, odnosno korištenjem mrežne infrastrukture, prima i šalje podatke te se tako ostvaruje interakcija računalnih sustava i fizičkog svijeta. U želji da približe svijet IoT-a, tj. svijet budućnosti, zainteresiranima i da ih motiviraju na aktivno sudjelovanje u njegovoj aktivnoj izgradnji.

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, IoTnet Adria i Međimursko veleučilište u Čakovcu  pozivaju vas na

Radionicu

IoT Challenge – Do the right IoThing

Koja će se održati u srijedu, 6. ožujka 2019. godine, od 9:30 do 11:30 sati,
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Ulica Bana Josipa Jelačića 22/B, Čakovec.


Do the right IoThing je radionica na kojoj možete naučiti više o Internetu stvari (IoT), o mreži Sigfox, primjenama Sigfoxove tehnologije te dobiti upute kako razviti svoja rješenja.

Cilj radionice je informirati i motivirati što više timova na uključivanje u natjecanje IoT Idea Challenge – Do the right IoThing.

Predavač Marko Gojić, IoT specijalist poduzeća IoT Net Adria, upoznat će vas sa Sigfox mrežom i tehnologijom, a potom i objasniti kako razviti senzor, platformu ili cjelovito rješenje na Sigfox mreži. Također, sve će zainteresirane upoznati s natječajem IOT Idea Challenge – Do the right IoThing! i svim koracima koji su nužni za prijavu na natječaj.


Program radionice:

  • Kratki uvod u Sigfox mrežu;
  • Prijava korisnika na korisničke stranice Sigfox-a;
  • Prijava i administriranje uređaja na Sigfox mreže;
  • Q&A br.1;
  • Primjeri: Početak razvoja – Wisol development kit i SDR dongle, Postavljanje callbackova i spajanja uređaja s aplikacijom – Sens’it, Primjer korištenja uređaja u industriji – Adeunis MODBUS;
  • Q&A br.2.

IoT Net Adria ekskluzivni je Sigfox operater u Hrvatskoj koji prvi u Hrvatskoj pušta u rad i prodaje povezivanje niskoenergetskom širokopojasnom bežičnom tehnologijom (LPWA) za IoT te omogućava povezanim uređajima slanje signala na troškovno i energetski učinkovit te siguran način. Osim toga, IoT Net Adria želi izgraditi potpuni ekosustav rješenja i usluga za IoT u Hrvatskoj koja se mogu primjenjivati u brojnim sektorima kao što su proizvodnja, poljoprivreda, zdravstvo, promet i prijevoz, bankarstvo, osiguranje, zaštita okoliša ili inovativna rješenja za pametne gradove. Zahvaljujući IoT Net Adriji Sigfox mreža već je dostupna na području Čakovca kao jednom od prvih područja pokrivenih LPWA signalom u Hrvatskoj.

Sigfox je vodeći globalni servis za Internet stvari – IoT. Kompanija je izgradila globalnu mrežu za spajanje milijardi uređaja na internet, trošeći pritom što je moguće manje energije, što jednostavnije. Jedinstveni pristup Sigfoxa komunikaciji uređaj-oblak usmjeren je na rješavanje triju najvećih prepreka globalnom usvajanju IoT-ja, a to su trošak, potrošnja energije i globalna skalabilnost. Danas je mreža prisutna u 60 zemalja. S milijunima povezanih objekata i brzorastućim ekosustavom partnera, Sigfox osnažuje tvrtke kako bi svoje poslovne modele mogle usmjeriti na digitalne usluge.


Natjecanje IoT Idea Challenge – Do the right IoThing!

Tko se može prijaviti

Dvije glave su pametnije od jedne što znači da očekujemo prijave timova od minimalno dva člana. Prijaviti se mogu studenti, startup-ovi, poduzetnici IOT veterani i novopečeni IOT entuzijasti.

Nagrade

Vremenski plan:


PRIJAVA:

    Podijeli: