Kako koristiti vizualne elemente u poslovanju s ciljem bolje i jasnije komunikacije s našim kupcima i partnerima? Koliko su važne boje, oblici, tipografija i simboli u brošurama, plakatima, web stranicama i ostalim materijalima koji se koriste za informiranje? Kako izbjeći neuspjeh isporuke finalnog grafičkog proizvoda ili usluge?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete saznati kroz niz primjera od iskusnih dizajnera iz studija Reci Da na besplatnoj radionici:

I NAJTEŽI ZADACI MOGU BITI JEDNOSTAVNI – DEEP DIVE U SVIJET ISKUSNIH DIZAJNERA

koja će se održati u četvrtak, 1. lipnja 2023. godine, od 10 do 15 sati,
u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurja,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec (prostor bivše vojarne).


Cilj radionice je polaznike kroz interakciju i niz praktičnih primjera upoznati s procesom izrade i vođenja grafičkog projekta.

PROGRAM RADIONICE

UVOD

1) Stigao je upit. Šaljemo ponudu ili (ovaj put) ne sudjelujemo? Nudimo precizno, jasno artikulirano, nešto više od očekivanog. Jeftinije je tri put pitati nego jednom skupo promašiti.

2) Ponuda je prihvaćena. Koji je prvi korak najkorisniji? Svi se uključujemo ili se strpljivo čeka da nekoga u timu spontano obuzme kreativni delirij?

3) Imamo ideju. Postavljamo plan, biramo izvršitelje, određuju se interni draft rokovi.

4) Koliko rješenja je korisno pokazati naručitelju. Do koje razine treba razraditi idejna rješenja (ručna skica, crno/bijela opcija, knjiga standarda, bez 3D inačice niti slučajno)?

5) Čija je inicijativa poželjna? Tko je doktor u vašoj ambulanti? Kakva komunikacija stvara rezultat u timu, a kakva nas vodi do finala s naručiteljem? Isplati se igrati na rizik?

6) Kada je korisno podilaziti interesima naručitelja? Je li doista istina kako je kupac uvijek u pravu?

7) Može li nam se mimo svih dobrih koraka dogoditi propast projekta, skupi razlaz s klijentom ili još gore – teži javni debakl na tržištu.

Kroz sedam točaka radionice, predavači će iznositi vlastita iskustva rada sa sljedećim klijentima: Atletski klub Međimurje, American Express, Vinarija Štampar, Turistička zajednica Međimurske županije, Muzej Međimurja Čakovec, Šestan-Busch …


PREDAVAČI

Ivan Goričanec i Denis Perčić (Reci da d.o.o.) – Izgaraju za ideje u koje vjeruju. U njih se ugrađuju duhovito, jednostavno, vjerodostojno i emotivno. Do zadnje sekunde isteka roka. Svježim konceptima, preciznim tekstovima, atraktivnim fotografijama i filmskim scenama nastoje stvoriti Plavu kravu svojim klijentima, a onda s njom pogoditi slobodnu nišu na tržištu. Do rezultata dolaze zajedno s naručiteljima. Za to im je potrebno uzajamno povjerenje. Osobitost ne podrazumijeva hitnu promjenu najvećega stroja u vašem pogonu. To može biti i prvi susret s dizajnerima.

Denis Perčić i Ivan Goričanec.


PRIJAVA

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a sudionici se prijavljuju popunjavanjem prijavnog obrasca.

Prijava je ograničena na jednu osobu iz istog poduzeća. Prijave na radionicu zaprimaju se do popunjena mjesta.

    Podijeli: