U četvrtak, 27. listopada 2022. g. s početkom u 17h u event prostoru Tehnološkog parka Varaždin održat će se predavanje „Access2finance: fondovi rizičnog kapitala“. Fondovi rizičnog kapitala u posljednje vrijeme zauzimaju sve važniju ulogu kao „alternativni izvori financiranja“, a posebice su interesantni tvrtkama u ranom razvoju poslovanja. Komercijalne banke teško osiguravaju financijsku podršku startup poduzećima, koje u fazi nastanka nemaju značajnu imovinu ni realnih financijskih rezultata. Iz tog razloga, sve više poduzeća u nastanku svoje financiranje preusmjerava na fondove rizičnog kapitala, a dva takva fonda predstavit će svoje mogućnosti financiranja i poduzetnicima u Varaždinu.

Iz South Central Ventures (SCV), VC fonda s dugom prisutnošću u CEE, dolazi ravnatelj Vedran Blagus. S uredima u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Skopju, SCV je investirao u preko 40 poduzeća u ranoj fazi koja su sastavni dio lokalne start-up zajednice. Sa snažnom bazom međunarodnih ulagača, SCV je glavni investitor za regionalna tehnološka poduzeća koja posluju na globalnom tržištu.

Iz fonda Fil Rouge Capital, dolazi Stevica Kuharski, predstavnik za investiranje u hrvatske startupe. Fil Rouge Capital investirao je u preko 100 kompanija, a da bi došli do tolikog broja investicija pregledano je gotovo 1800 prijava u periodu od dvije godine.

Nikola Komes iz poduzeća InsiderCX, ispričat će svoje iskustvo tražanja investitora, te dati savjete kako se snalaziti u cijelom procesu. Nikola će u svojoj prezentaciji demistificirati proces ulaska VC fondova u vlasničku strukturu, zbog kojeg se mnogi poduzetnici teško odlučuju na investicije fondova rizičnog kapitala.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete putem linka https://bit.ly/3VvnNZP

Podijeli: