Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) smješten je na lokaciji s izrazito bogatom poviješću. Na samim počecima, kompleks Centra znanja u čije tri zgrade se nalazi TICM, bio je vojarna Ferenca – Jozsefa koja se koristila u nekoliko različitih političkih sustava. Pedesetak hektara površine na kojoj se nalazi, koristilo se za vrijeme Austro-Ugarske Monarhije, Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, Kraljevine Jugoslavije, Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i naposljetku u Republici Hrvatskoj. 1994. godine vojarna je dobila novo ime – Nikola Šubić Zrinski, a kraj vojnoj namjeni došao je 2004. godine kada je prostor zapušten.

Skupina entuzijasta Međimurske županije, koja je vlasnikom vojarne postala 2007. godine, je zajedno sa sadašnjom Javnom ustanovom za razvoj Međimurske županije REDEA-om pokrenula inicijativu revitalizacije vojarne i njezinog stavljanja u funkciju razvoja, a ostalo je povijest. Povijest koja je više nego zanimljiva i koju smo imali želje podijeliti s javnošću te smo tako došli na ideju izrade vremenske crte. Naša vremenska crta sastoji se od istaknutih godina koje smatramo važnima u povijesti TICM-a – od samih početaka, odnosno odluke o  izgradnji  vojarne 1891. godine, pa sve do otvorenja treće zgrade TICM-a 2020. godine.

Često dobivamo upite o razvoju TICM-a kroz godine, stoga smo zaključili da je najbolji način za informiranje javnosti izrada vremenske crte koja će biti dostupna na našoj web stranici. Unaprjeđenje weba novim sadržajima i web alatima za poduzetnike, uz informiranje i povezivanje dionika poslovnog, obrazovnog, poduzetničko-potpornog, znanstveno-istraživačkog te javnog i civilnog sektora, u fokusu je projekta TICM PPI 5.0 MSP. U nadolazećim mjesecima, u TICM-u će se organizirati daljnje aktivnosti informiranja i povezivanja u obliku informativnih radionica i događaja povezivanja različite tematike, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena, a do tada se svi zainteresirani mogu bolje upoznati s TICM-om i njegovim aktivnostima kroz sadržaje naše nove vremenske crte.

Vremensku crtu izradio je obrt Dot studio, specijaliziran za web programiranje i web dizajn, dok je sadržaj osmislio TICM tim.

Aktivnost izrade vremenske crte Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podijeli: