Superna d.o.o. je konzultantska tvrtka koja je nastala na ideji održivog lokalnog ekonomskog razvoja. Cilj poslovanja tvrtke je pružiti pravovremenu tehničku i savjetodavnu podršku tvrtkama i institucijama te javnoj upravi na području financiranja projekata i poduzetničkih ideja kroz EU fondove. Superna d.o.o. poduzetnicima pruža uslugu savjetovanja pri izradi strateških, marketinških i investicijskih planova, organizacijskom razvoju i upravljanju ljudskim resursima te financiranju poduzetničkih poduhvata.

O svojem iskustvu tijekom dvije i pol godine rada u inkubatoru TICM-a, Tania Reisinger, suradnica za ekonomski razvoj u tvrtki Superna d.o.o., kaže:

„S obzirom na vrstu usluga koje tvrtka Superna d.o.o. pruža, inkubacija u TICM-u bila je strateška odluka. Na početku, kad smo se trebali profilirati na lokalnom tržištu, je inkubacija u TICM-u pružila tvrtki reprezentativno okruženje, odličnu infrastrukturu i lokaciju u centru grada. Tijekom inkubacije nastojali smo iskoristiti svu infrastrukturu relevantnu za naše poslovanje. Radi što uspješnije realizacije projekata i povećanja znanja potencijalnih korisnika o korištenju EU fondova, Superna je u prostorijama TICM-a organizirala edukativne seminare i radionice za ciljneskupine poduzetnika i predstavnike lokalnih samouprava. Ostvarili smo dobru suradnju s ostalim tvrtkama i institucijama u cijelom kompleksu koje su rezultirale različitim zajedničkim projektima. Ured tvrtke seli se u vlastite prostore na adresu: Radnička 15, Savska Ves, 40000 Čakovec gdje ćemo svojim klijentima i dalje pružati vrhunsku uslugu u skladu s njihovim potrebama. Nakon dvije godine u TICM-u, možemo reći da smo zaista ostvarili ciljeve zbog kojih smo došli u ove prostore te da i dalje namjeravamo koristiti prostorije i infrastrukturu TICM-a, ali prepuštamo naše prostorije ostalim novoosnovanim tvrtkama kojima inkubacija može pomoći u pokretanju održivog poslovanja.“

Možemo dodati i da je boravak u TICM-u, osim za samu tvrtku, bio i od koristi TICM-u i ostalim institucijama koje djeluju u Centru znanja Međimurske županije, a neizravno i široj lokalnoj zajednici. Kao primjer možemo spomenuti aktivno sudjelovanje tvrtke u pilot-projektu Crowd Storming koji je pokrenuo TICM, a fokusiran je na povezivanje studenata tehničkih fakulteta s informatičkim tvrtkama kroz rad studentskih timova na konkretnim projektima. Superna je radila i kao savjetodavna tvrtka u drugoj fazi razvoja koncepta Centra znanja Međimurske županije koji se upravo priprema za financiranje iz Strukturnih fondova EU.

U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje trenutno još uvijek ima slobodnih uredskih prostora, a zainteresirani mogu dodatne informacije o uvjetima inkubacije dobiti na internetskim stranicama TICM-a (www.ticm.hr) ili na broj telefona 040  499 405.

Kontakt osoba za sva pitanja u vezi procesa inkubacije u TICM-u:

Ivan Plačko, direktor za poslovni razvoj
e-mail: ivan.placko@ticm.hr
Tel: 040 395 542
GSM: 099 212 0581
Podijeli: