Poduzetnik ste i imate poteškoća u poslovanju? Želite se posavjetovati s iskusnim poduzetnikom? HUP – Udruga malih i srednjih poduzetnika započela je zajednički projekt mentorstva za poduzetnike, u partnerstvu s Klubom poduzetnika seniora SENTOR i CEPOR-Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva. Program mentorstva namijenjen je poduzetnicima koji traže mentora, kao i iskusnim poduzetnicima ili osobama s bogatim poslovnim iskustvom koji žele postati mentor/ica.

Postanite mentor/ica

Mentori su osobe koje pomažu mentoriranim poduzetnicima pronaći rješenje za poteškoće u poslovanju s kojima su suočeni. Ključna snaga mentora je znanje temeljeno na iskustvu te sposobnost sagledavanja situacije u poduzeću objektivno i „hladne glave“ što poduzetnici, duboko uronjeni u poslovanje svog poduzeća, često nisu u mogućnosti.

Mentor/ica posjeduje iskustvo vođenja poduzetničkog pothvata, spreman je uložiti vrijeme i trud u pomaganje drugim poduzetnicima kao volonter, te ima kapacitet slušanja, dvosmjerne komunikacije i empatičnosti.


Klub poduzetnika seniora SENTOR okuplja iskusne poduzetnike spremne pružiti mentorsku podršku poduzetnicima u poteškoćama bez naknade. Na temelju inicijalnog razgovora identificirat će se  problemi koji vas muče, te vas povezati s mentorom koji je spreman staviti na raspolaganje u razdoblju od tri do šest mjeseci svoje znanje i iskustvo kao pomoć u rješavanju vaših poslovnih problema.

HUP – Udruga malih i srednjih poduzetnika trenutno planira osnovati mentorske timove u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, kako bi i mentori i mentorirani poduzetnici imali što bližu suradnju. Svaki mentorski tim imati će svoga kapetana.


Prijavite se za mentorsku podršku

Ako sebe vidite u jednoj od ove dvije uloge (želite postati mentor/ica ili tražite mentora) javite se na: www.sentor.com.hr. Nakon vaše prijave, kontaktirati će vas CEPOR-ovi stručnjaci i uputiti u daljnje korake.

Za sva dodatna pitanja, možete se javiti na mailove: anny.brusic@hup.hr (Anny Brusić) i malpeza@cepor.hr (Mirela Alpeza).

Podijeli: