U Varaždinu će se od 16. do 18. studenog 2016. godine održati trodnevna radionica pripreme hrvatskih poduzeća za nastup na američkom tržištu. Polaznici radionice će iz prve ruke imati priliku čuti iskustva hrvatskih poduzetnika koji već posluju u SAD-u i dobiti potrebne informacije za proboj vlastitog poduzeća na američkom tržištu.

Radionica se provodi u sklopu projekta FT2C (Fast track to Chicagoland), financiranog iz Alumni grants programa Američke ambasade u Zagrebu. Program je namijenjen poduzećima koja imaju potencijal, ambicije i potrebnu razinu spremosti za izlazak na globalno tržište.

 Zašto sudjelovati na radionici?

Sudionici radionice imat će prilike saznati sve potrebne informacije za pokretanje poslovanja u SAD-u i to od strane hrvatskih poduzetnika koji su pokrenuli svoje poduzetničke pothvate upravo na tom tržištu.

Kroz sva tri dana trajanja radionice, polaznici će dobiti podršku iskusnih mentora koji posjeduju dugogodišnje iskustvo rada u poduzetničkom ekosustavu grada Chicaga, jednom od 10 najkonkurentnijih gradova svijeta u kojem djeluje najbolji poduzetnički inkubator u SAD-u.

Osnovni set informacija i alata polaznicima će pružiti Scott Steward, tržišno i profitno orijentirani, 19 puta nagrađivani, trener poduzetničkih vještina. Scott posjeduje dugogodišnje iskustvo u implementaciji efikasnih marketinških programa i alata za pozicioniranje na postojećim i novim tržištima.

Fabrice Bonvoisin vlasnik je konzultantskog poduzeća u Chicagu, specijaliziranog za pružanje usluga internacionalizacije poslovanja u SAD-u, Europi i Aziji. S više od 10 godina iskustva, njegovo poduzeće preko internacionalne mreže podružnica djeluje u preko 15 zemalja svijeta. Njegov fokus na radionici je izgradnja, obuka i vođenje timova s usmjerenjem prema jasnom cilju.

Što očekivati od radionice?

Koji su prvi koraci za pokretanje svih aspekata poslovanja u SAD-u te kolike vremenske, financijske i ljudske resurse je potrebno angažirati za taj proces, sudionicima će prenijeti David Baker. Kao dugogodišnji direktor IT-jevog Tehnološkog parka u Chicagu (2005-2016) uspostavio je internacionalni „soft-landing“ program za podršku stranim tehnološkim tvrtkama prilikom pokretanja poslovanja u Chicagu.

Od domaćih trenera i mentora tu će biti Damir Sabol, vlasnik poduzeća Microblink. Poduzeće je poznato po aplikaciji za rješavanje matematičkih zadataka Photomath, temeljenoj na tehnologiji računalnog vida te aplikaciji Photopay temeljene na istoj tehnologiji. Josip Bišćan, upravljački partner u Infinum-u, poduzeću koje ima klijente u Chicagu i čitavom SAD-u, podijelit će svoja iskustva u pokretanju poslovanja u SAD-u.

Preostala dva domaća trenera i mentora bit će vlasnici domaćih poduzeća koja su uspjela proširiti poslovanje na tržište SAD-a, a njihova imena bit će objavljena na službenim web stranicama FT2C programa nekoliko tjedana prije održavanja radionica.

Kako se prijaviti na radionicu?

Prijavu na radionicu moguće je ispuniti na službenim stranicama FT2C programa: www.ft2c.eu

VAŽNO: Ukoliko ste smješteni u jednom od poduzetničkih inkubatora ili tehnoloških parkova, molimo Vas da svakako navedete tu informaciju u prijavi koja se nalazi pod „Additional information“ 2. Incubator/technology park memebership.

Radionicu organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Zagrebu, Europske poduzetničke mreže i Europske komisije. Suorganizatori su Devzmeetup i Voogle, partneri WorldChicago, US Department of State i GeekDesign.

Organizacijski tim radionice čine Karlo Kukec (Tehnološki park Varaždin), Vedran Đidara (HAMAGBICRO) i Iva Biščanić (Storm Grupa d.o.o.) koji su u listopadu i studenom prošle godine sudjelovali u Professional Fellows Programu kojeg provodi US department of State. U sklopu tog programa proveli su pet tjedana u Chicagu radeći u inkubatorima i startupima, a ova radionica jedan je od izlaznih produkata njihovog dugoročnog akcijskog plana izrađenog u sklopu programa.

Podijeli: