Dvadesetak malih i srednjih poduzetnika s područja Međimurske županije imalo se priliku, kroz predavanja, primjere i praktične vježbe, upoznati s korištenjem integriranih informacijskih sustava u svrhu poboljšanja poslovnih procesa u vlastitim poduzećima. Također je prikazan proces sustavne informatizacije tvrtke od samog začetka projekta do njegove potpune primjene i integracije u poslovni sustav.
Sudionici radionice također su imali priliku sami izraditi analizu i prijedlog informatizacije što je važan korak prema planiranju nastavka procesa unutar njihove tvrtke.

Radionica je održana u okviru projekta ePoslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja koji provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske uz suradnju s vanjskim ekspertima. Glavni cilj projekta je poboljšati konkurentnost hrvatskih subjekata malog gospodarstva putem povećanja razine svijesti i upotrebe elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja.

Predavač je bio mr. sc. Franjo Cimerman, vlasnik i direktor poduzeća Cimerman Software koje se bavi izgradnjom i implementacijom ERP sustava i sličnih softverskih rješenja. Također je jedan od osnivača i dopredsjednik Međimurskog IT clustera, udruženja 11 međimurskih informatičkih poduzeća kojima je cilj zajednički razvoj i implementacija složenih softverskih proizvoda.

Podijeli: