Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Fotoklub Čakovec

organiziraju tečaj za poduzetnike i njihove zaposlenike

Primjena digitalne fotografije u poslovanju

koji će se održavati srijedama 3., 10. i 17. listopada
od 18:00 do 21:00 sati
u prostorima TICM-a, Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec

Vizualni se identitet poduzeća može značajno osnažiti primjenom fotografskoga znanja i vještina te digitalna fotografija sa svim svojim potencijalima može pomoći poduzećima u podizanju konkurentnosti. Suvremenim medijima, prije svega internetskim stranicama i portalima te društvenim mrežama, dominiraju vizualni sadržaji u kojima prevladava fotografija. Većina poduzeća za komunikaciju s javnošću i postojećim i potencijalnim kupcima najčešće koristi upravo ovaj medij. Stoga je osmišljen ovaj tečaj čiji je cilj potaknuti sudionike da fotografiju koriste u poslovanju racionalno i inteligentno i, gdje god je to moguće, samostalno.

Tečaj se sastoji od teoretskoga i praktičnog dijela, ciljano je prilagođen potrebama i radnom vremenu poduzetnika i zaposlenih ljudi, a vodit će ga dva iskusna i izvrsna fotografa i edukatora iz Fotokluba Čakovec – Davor Žerjav i Davorin Mance.  


Sastoji se od tri modula:

Modul 1: Osnove fotografije, srijeda, 3. listopada 2018., od 18:00 do 21:00 sati

Plan rada: Ekspozicija , mjerenje svjetla, balans bijele boje (1 sat teorije, 1 sat vježbi)

Kompozicija fotografije – ključ vizualne privlačnosti (1 sat teorije)

Opis modula: Bez obzira planirate li u svojem poduzeću samostalno fotografirati ili angažirati profesionalnog fotografa radi opremanja internetske stranice, izrade tiskane brošure, plakata, objave u medijima i sl., ovaj vam modul nudi upoznavanje s temeljima fotografije. U slučaju da ćete samostalno fotografirati i pripremati materijale za objavu, dobit ćete praktična rješenja i savjete, a kroz vježbu ćete dobiti temeljno iskustvo za snimanje kvalitetne fotografije. U slučaju da se odlučite na angažman profesionalnog fotografa ili kupnju fotografija s nekog mrežnog servisa za prodaju stock fotografije, dobit ćete važne informacije o tome što sve čini dobru fotografiju.

Prvi modul se realizira u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja. 


Modul 2: Svjetlo, srijeda, 10. listopada 2018., od 18:00 do 21:00 sati.

Plan rada: Korištenje prirodnoga i umjetnoga (kontinuiranog i bljeskavog) svjetla (1 sat teorije, 2 sata vježbi)

Opis modula: Svjetlost je ono što se fotografijom bilježi pa je poznavanje fizikalnih osobina i vizualnih kvaliteta svjetlosti ključ za vrhunsku fotografiju. U ovome modulu bit će puno praktičnoga rada s umjetnim svjetlom (profesionalnim reflektorima i bljeskalicama) te će se pokazati kako pravilno pozicionirano, usmjereno, modificirano i općenito dobro kontrolirano svjetlo, snažno utječe na kvalitetu fotografije. Poduzetnici koji imaju u planu angažirati profesionalca ili kupiti stock fotografije postat će vizualno pismeni (na osnovnoj razini) te će svoje ideje lakše artikulirati fotografu ili ih iskoristiti u potrazi za gotovom fotografijom na nekom stock servisu. „Prikazati nešto u najboljem svjetlu“ –  to je cilj svake vrhunske fotografije.


Modul 3: Prezentacija fotografijom, srijeda 17. listopada 2018., od 18:00 do 21:00 sati.

Plan rada: Reklama, događaji, snimanje mobitelom, društvene mreže

Demonstracija obrade fotografije i pripreme za različite namjene i medije (3 sata teorije / razgovora / rasprave)

Opis modula: Kad je fotografija snimljena ona mora biti odabrana ili odbijena, arhivirana ili obrisana, katalogizirana, obrađena i pripremljena za objavu te pravilno objavljena. U ovome modulu kroz predavanje i raspravu pozabavit ćemo se reklamom kao sredstvom učinkovitog oglašavanja vašega proizvoda na tržištu i ulogom fotografije u reklami. Objasnit ćemo ulogu društvenih mreža, internetskih stranica i tiskanih materijala u procesu reklamiranja i u procesu osnaživanja vizualnoga identiteta poduzeća. Pokazat ćemo koji dio prezentacije fotografijom poduzeće može preuzeti na sebe čak i najjednostavnijim sredstvima (kamerom na mobilnim uređajima ili nekim jednostavnim fotoaparatom), a za koji dio prezentacije bi trebalo uložiti u ozbiljnije fotografiranje ili angažiranje profesionalca. Demonstrirat će se i cjelokupan proces biranja, katalogiziranja, obrade i pripreme fotografija.


Voditelji tečaja:

Davor Žerjav je portretni, pejzažni i reklamni fotograf i fotografski edukator. Redovito održava predavanja i radionice s temom fotografije široke tematike za različitu publiku. Vodi radionice Fotokluba Čakovec na teme portretne fotografije, praktične reklamne fotografije, Ljetnu školu fotografije za djecu i niz drugih. Autor je tri edukativne knjige o fotografiji: „Promišljati fotografski“ (2011.), „Kôd fotografske slike“ (2014.) i „Kreativna makrofotografija“ (2016.) te autor fotomonografije „LICA“ (2016.). Autor je predgovora za pet fotografskih izložbi te član stručnog žirija međunarodnoga Salona fotografije Čakovec 2016. Dobitnik je Povelje Međimurske županije za izuzetan doprinos i zalaganje u promociji fotografije i vizualne umjetnosti u Međimurskoj županiji 2017. godine.

Davorin Mance voditelj je fotografskih radionica „Osnove digitalne fotografije“, „Pejzažna fotografija“ Fotokluba Čakovec, asistent u ljetnoj školi fotografije u organizaciji Fotokluba od 2014. do 2018., te predavač i voditelj niza fotografskih radionica na temu pejzažne fotografije. Autor je skripte „Osnove digitalne fotografije“. Napisao je predgovore i postavio nekoliko fotografskih izložbi te samostalno izlaže fotografije i sudjeluje na zajedničkim izložbama Fotokluba Čakovec. Predsjednik je povjerenstva na foto natječaju „Kreativni pejzaž“ 2015. i 2016.

Sudionicima se preporučuje sa sobom donijeti fotoaparat koji će koristiti u vježbama. Ako sudionik nema svoj digitalni fotoaparat, Fotoklub Čakovec prvim prijaviteljima osigurat će 5 kompleta vrhunskih DSLR aparata.

Sudjelovanje na tečaju je besplatno, a broj polaznika ograničen na 15. Tečaju mogu prisustvovati svi zaposleni u mikro, malim i srednjim poduzećima.

Potencijalni sudionici se prijavljuju ispred poduzeća do 2. listopada 2018. godine putem online prijave:


PRIJAVA

Zbog popunjenja kapaciteta prijave na tečaj “Primjena digitalne fotografije u poslovanju ” više se ne zaprimaju.


Molimo Vas da izrazite interes za sudjelovanje u tečaju “Primjena digitalne fotografije u poslovanju 2” koji će se prema istom programu održati u siječnju 2019. godine.

PRIJAVA


Tečaj je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: