Europski dani istraživanja i inovacija najvažniji su događaj vezan uz istraživanje i inovacije, u organizaciji Europske komisije. Događaj okuplja političare, istraživače, poduzetnike i javnost u svrhu oblikovanja budućnosti istraživanja i inovacija u Europi i izvan nje. Događaj će se održati online, 23. i 24. lipnja 2021. godine, što omogućava prijavu sudionicima neovisno o tome gdje se nalaze.

Ove godine započeo je najambiciozniji EU program istraživanja i inovacija dosad – Horizon Europe. Suradnja u istraživanju i inovaciji nužna je za oporavak od pandemije koronavirusa te predstavlja prvi korak prema zelenoj i digitalnoj budućnosti. Europski dani istraživanja i razvoja jedinstvena su prilika za uključivanje u suradnju. Cilj događaja je okupljanje pojedinaca i stručnjaka iz svih područja u svrhu povezivanja.

Tijekom događaja koji će se odvijati 23. i 24. lipnja, izmijenit će se više od 200 govornika, više od 60 live sessiona, a bit će otvorena i izložba europskog istraživanja i inovacija na kojoj će biti izloženo više od 100 istaknutih projekata sufinanciranih iz EU fondova. Više o događaju te kako se prijaviti, saznajte na poveznici.


Aktivnost informiranja poduzetnika dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: