Dizajneri i developeri polako postaju jedno.

Vremena podjele na one koji pišu programski kod i one koji crtaju “mockup-ove” i režu “slices” u Photoshopu su prošlost. Raditi kao dizajner znači poznavati barem nekoliko razvojnih okvira za frontend što obavezno uključuje i znanje JavaScripta. S druge strane developeri moraju razumjeti barem osnove dizajna kako bi finalni proizvod, osim što odlično funkcionira, bio i ugodan za korištenje.

Alati koji omogućuju izradu kvalitetnog dizajna u kratkom vremenu, a pritom generiraju iskoristivi HTML, CSS i JS, dugo su vremena bili u nemilosti dizajnera jer je generirani kod uglavnom bio loše strukturiran i neupotrebljiv. Macaw je alat za izradu dizajna koji je taj izazov najbolje riješio. Besplatan je za korištenje te je nedavno postao dio velike InVision obitelji.

Ovaj ćemo meetup posvetiti dizajnu korištenjem Macawa, vidjeti koje su prednosti izrade HTML-a, CSS-a i JavaScripta u grafičkom editoru i pokušati odgonetnuti što će uzbudljivo donijeti spajanje s InVisionom.

Predavač će ovaj put biti Goran Levačić, voditelj Odjela inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM). Goran je u dizajnu od malih nogu od kad je prvi put u ruke uzeo bojice, plastelin i Lego kocke. Diplomirao je Digital Enternainment na University of Derby u Engleskoj gdje je izbrusio svoja znanja o dizajnu te ih kasnije prenosio studentima na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Danas su mu omiljene „igračke“ Adobe Illustrator i Photoshop, razni frontend alati, a CSS mu je omiljeni način izražavanja u pretraživaču. Kao djelatnik TICM-a često održava radionice iz web dizajna.

Četvrti Meetup IONIC framework grupe održat će se u prostorima TICM-a, u četvrtak, 13. listopada 2016. u 17 sati.

Podijeli: