Aktivnosti i rezultati projekta Intensive Courses for Higher Education Students (IC4HEDS) dokumentirani su promotivnim videom koji obuhvaća materijale snimljene kroz osamnaest mjeseci provedbe projekta. Od kolovoza 2020. godine do ožujka 2022. godine, projektni tim je radio na kreiranju intenzivnih programa učenja za studente prekograničnog područja Mađarska – Hrvatska.

Podsjećamo, projekt IC4HEDS usmjeren je na rješavanje izazova i problema u visokoobrazovnom sustavu, unaprjeđujući ulogu visokoobrazovnih institucija i povezujući ih s poslovnim sektorom i poduzetničkim potpornim institucijama.

Projektni tim sastavljen je od dviju visokoobrazovnih institucija, Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Panonija u Nagykanizsi te dviju organizacija za potporu poduzetništvu, Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje i Poslovnog inkubatora iz Nagykanizse.

Tijekom projekta razvijena su dva intenzivna tečajeva odnosno izborna kolegija – na Fakultetu organizacije i informatike tečaj o digitalnoj transformaciji, a na Sveučilištu Pannonia u Nagykanizsi tečaj o industriji 4.0. Organizirano je preko desetak radionica za studente o digitalnom marketingu, razvoju karijere te drugim stručnim područjima. Radionice su vodili stručnjaci iz poslovnog svijeta. Organizirana su četiri studijska putovanja u prekogranično područje na kojima su studenti posjetili brojne institucije važne za gospodarski i kulturni razvoj područja. U programima je sudjelovalo pedesetak studenata. Projekt je finaliziran studijskim putovanjem projektnog tima Slovačkom tehnološkom sveučilištu u Bratislavi.

Projekt je sufinanciran u okviru drugog poziva INTERREG programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. i to s ukupno 180.029,95 EUR bespovratnih sredstava

Ako želite saznati više o projektu, pogledajte video u nastavku.

 


 


Sadržaj je kreiran uz financijsku podršku Europske unije. Sadržaj članka je iskjučiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. i ni u kom slučaju ne može se smatrati odrazom stajališta Europske unije ili Upravljačkog tijela projekta.
Podijeli: