Studenti Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu (FOI) i Sveučilišta Pannonia u Nagykanizsi (UP), tijekom listopada i studenog, učili su o digitalnoj transformaciji, njenim metodama i tehnikama i načinu njihova korištenja. Osim učenja o digitalnoj transformaciji, za studente je organiziran obilazak institucija važnih za gospodarski i kulturni razvoj Međimurske županije te interaktivna radionica na engleskom jeziku.

Drugi krug intenzivnih tečajeva o digitalnoj transformaciji koju provodi FOI, započeo je 1. studenog i trajao do 12. studenog 2021. Dio tečaja provodi se online, putem eLearning platforme IC4HEDS (u prvom tjednu tečaja studenti samostalno rade s materijalima dostupnima na platformi), a dio uživo (u drugom tjednu tečaja hrvatski studenti fizički prisustvuju predavanju, a mađarski studenti ga prate preko live stream-a). U finalnom dijelu tečaja organizirano je studijsko putovanje mađarskih studenata u Hrvatsku.

Prvog dana studijskog putovanja, 11. studenog, studenti su sudjelovali na radionici na engleskom jeziku, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje d.o.o. (TICM), naslova „Stuff they don’t teach you at school: how to maximize your potential after college“. Radionica je zamišljena kao interaktivno druženje studenata s nekim tko preuzima ulogu njihovog „iskusnog starijeg brata“ i kroz razgovor im pomaže shvatiti što u životu žele raditi i kako to postići.

Nikola Brežnjak, predavač.

Predavač Nikola Brežnjak ima zavidnu razinu znanja i iskustva za podijeliti, trenutno vodi tim od 30 inženjera kao VP of Engineers u Teltech-u.  On uspjeh nije ostvario preko noći, učio je u procesu pokušaja i pogrešaka i sve lekcije koje dijeli sa studentima temelji na vlastitom iskustvu. Cilj radionice je bio da studentima pomogne shvatiti što žele raditi, u čemu su dobri i kako da ostvare svoje poslovne i životne ciljeve. Studenti su ovakav koncept dobro prihvatili što je rezultiralo vrlo aktivnom, zanimljivom i produktivnom radionicom.

Nakon radionice studenti su posjetili institucije važne za gospodarski i kulturni razvoj Međimurske županije: Razvojno edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec, Ekomuzej „Međimurje malo“ te Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“.

Drugog dana studijskog putovanja, studenti su predstavljali inovativni digitalni poslovni model koji su razvijali u timovima,  pomoću metoda i tehnika o kojima su učili u prethodna dva tjedna pohađanja tečaja. Rezultate svog rada prezentirali su na FOI-u i prema riječima predavača, u ostvarenju zadataka su bili vrlo uspješni.

 

Drugi krug intenzivnih tečajeva o digitalnoj transformaciji uspješno je završen, studenti su dobili priliku da steknu nova i korisna znanja, druže se i umrežavaju s kolegama, rade u timovima, javno nastupaju prilikom predstavljanja rezultata svog rada, upoznaju život svojih kolega u prekograničnom području. To će doprinijeti njihovom lakšem snalaženju i isticanju na tržištu rada te će ih naučiti koliko je važno kontinuirano ulagati u sebe i profesionalno se razvijati.Sadržaj je kreiran uz financijsku podršku Europske unije. Sadržaj članka je iskjučiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. i ni u kom slučaju ne može se smatrati odrazom stajališta Europske unije ili Upravljačkog tijela projekta.
Podijeli: