U petak, 20. prosinca 2019. godine, dvadesetak članova Rotary klubova iz Izraela, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u okviru RYLA (Rotary Youth Leadership Awards) programa kojeg koordiniraju Rotary klubovi širom svijeta. Cilj održavanja RYLE-a jest osigurati učinkovito iskustvo obuke za rotaractovce i potencijalne buduće lidere, poticati vodstvo, edukaciju, umrežavanje, a ujedno sam program prepoznaje mlade ljude koji pružaju usluge njihovim zajednicama. Tema ovogodišnjeg RYLE programa jest From idea to creation”.

Direktor TICM-a, Ivan Plačko sa gostima iz Izraela

U uvodnom dijelu, direktor TICM-a, Ivan Plačko predstavio je gostima iz Izraela TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih deset godina uspješno razvija na području bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski u Čakovcu, danas poznatom kao Centar znanja Međimurske županije. Kroz prezentaciju djelokruga rada TICM-a, g. Plačko  pružio je sveobuhvatni uvid u način funkcioniranja poslovnog inkubatora, projekte i aktivnosti koje TICM provodi te usluge koje su na raspolaganju poduzećima, znanstvenicima, studentima i nezavisnim profesionalcima.

Predstavnici RYLA delegacije iz Izraela

Posjet je završio obilaskom TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i laboratorija koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima.

Podijeli: