Malo više od jednog sata, prijepodne u četvrtak 2. lipnja 2016. godine bilo je dovoljno da studentima prve godine Međimurskog veleučilišta u Čakovcu predstavimo što se zanimljivog događa u naše dvije zgrade smještene odmah do Veleučilišta

Ivan Plačko, direktor TICM-a

Nakon uvodnog izlaganja Ivana Plačka, direktora TICM-a, koji je studentima objasnio kako je došlo do osnivanja TICM-a, na koji način cijeli sustav funkcionira i koji su ključni elementi uspješnosti jednog ovakvog ekosustava, svoja su iskustva iz vremena prije i tijekom boravka u TICM-u iznijeli Nikica Tarandek, direktor poduzeća Tria i Danijel Škvorc iz poduzeća Progressof.

Nikica je stavio naglasak na važnost kontinuiranog educiranja i usavršavanja, ne nužno vezano uz fakultetske obaveze. Studentima je poručio da prilikom zapošljavanja novih djelatnika, dodatne bodove uvijek dobivaju pojedinci koji se kontinuirano educiraju u svom području, jer želja za usavršavanjem je odlika zaposlenika koji će pomoći da i poduzeće stalno napreduje.

Nikica Tarandek, direktor poduzeća Tria d.o.o.

Danijel je u TICM-ovom labu studentima predstavio bespilotne letjelice koje razvijaju i koriste u poslovanju i poduzetničku priču koju su oko njih izgradili. Primjer Progressof-a dokazuje kako se hobi može razviti u uspješno poduzeće što je dodatna motivacija studentima za pronalazak ideje i motivacije za pokretanje poduzetničkog pothvata temeljenog na svojim željama, preferencijama i znanjima. TICM je uvijek tu da onima koji se odluče za poduzetnički put pruži maksimalnu podršku.

Studijski posjet bio je odlična prilika za studente da upoznaju koje su im sve mogućnosti na raspolaganju u susjedstvu – od sudjelovanja u edukacijama i konferencijama koje se odvijaju u TICM-u, do odrađivanja studentskih projekata, prakse i, ukoliko se dokažu kao kvalitetni suradnici, zapošljavanja u nekom od poduzeća u TICM-u ili TICM-ovih partnera. Do sada je bilo već niz uspješnih priča s ovakvim scenarijem, a sigurni smo da će ih u budućnosti biti još više.

Danijel Škvorc, predstavljanje poduzeća Progressof 

Podijeli: