Udruga Međimurski informatički klub organizator je akcije „Pozoji nad gradom Čakovcem“, koja je na ovogodišnjem natječaju Naj-akcija Grada Čakovca za 2021. godinu proglašena najboljom. Ista će se prigodno održati u vrijeme obilježavanja Dana grada Čakovca, od 27. do 29. svibnja, u atriju Muzeja Međimurja Čakovec, u čakovečkom Starom gradu.

Cilj akcije je povezivanjem različitih dijelova međimurske povijesti i zavičajne tradicije s kreativnim i praktičnim primjerima, najmlađe stanovnike grada na interaktivan, zanimljiv i poučan način upoznati s povijesnom i kulturnom baštinom Čakovca. Tijekom tri dana održat će se tri edukativno-kreativne radionice modelarstva i maketarstva, namijenjene vrtićarcima i školarcima, koje će voditi Nenad Martinec, Katica Mikulaj Ovčarić, Renata Martinec i Kristijan Ovčarić.

četvrtak, 27. svibnja od 16 do 19 sati na rasporedu je radionica „Legende o zmaju Pozoju i priča o obitelji Zrinski. U sklopu navedene polaznici će poslušati kratko povijesno predavanje prepuno zanimljivih činjenica i legendi, nakon kojeg će izrađivati plakate, krune i magnete na spomenutu temu.

Obrana od zmaja Pozoja naziv je radionice zakazane za petak, 28. svibnja s početkom u 15 sati. Stručni voditelji podučit će djecu pravilnom rukovanju priborom i alatima te izradi kruna, štitova i mačeva za borbu sa strašnim zmajem. Radionica traje do 18 sati.

Posljednji dan, u subotu, 29. svibnja mališani će samostalno izrađivati i oslikavati zmajeve, a potom i odmjeriti vještine u natjecanju puštanja zmajeva. Radionica „Izrada i oslikavanje zmaja Pozoja“ počinje u 10 sati, dok je svečano obilježavanja Dana grada Čakovca i zajedničko puštanje zmajeva predviđeno u 11:30. 

Na radionice se mogu prijaviti svi zainteresirani vrtićarci i školarci i to putem prijave u nastavku. Požurite jer je broj polaznika ograničen na 30 po radionici.

PRIJAVA NA RADIONICE

Izvor: MIK.hr

Podijeli: