utorak, 24. 5. 2011. godine s početkom u 9.00 sati

prostorije Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec

Cilj radionice je upoznati sudionike s dostupnim i učinkovitim metodama e-trgovanja te njihovom primjenom u plasiranju proizvoda i usluga preko interneta. Poseban naglasak stavit će se na troškove koje implementacija e-trgovanja zahtjeva na samom početku, kao i usporedbu s klasičnim načinima prodaje. Kroz interaktivni rad polaznici će se upoznati s  koracima u implementaciji e-trgovine te dostupnim servisima za financijske transakcije na hrvatskom tržištu i globalnim servisima koji se koriste u poslovanju s inozemnim klijentima. Tijekom radionice sudionicima će se prezentirati i najpopularniji oblici e-trgovine koji služe za povezivanje tvrtki na globalnoj razini te omogućuju brzo i učinkovito širenje tržišta. Radionica je namijenjena donositeljima odluka u malim i srednjim poduzećima te zaposlenicima u prodaji i informatičkom odjelu.

 

Program radionice:

9.00 – 10.15

Uvod u radionicu – ciljevi

Uvod u e-poslovanje

e-trgovina – osnove, utjecaj na troškove i prihode, zakonodavni okvir

(predavač: Velimir Sanjković)

10:15 – 10:30Vježba izrade koncepta sustava e-trgovine
 

10:30 – 10:45

 Pauza
 

10:45 – 12:15

 

e-trgovina – koraci u implementaciji sustava e-trgovine

Načini elektroničkog plaćanja (Payment Gateway)

Dostupni sustavi elektroničkog plaćanja u Hrvatskoj i načini njihovog korištenja (Pay Pal i Moneybookers)

(predavač: Velimir Sanjković)

 

12:15 – 12:30

 Pauza
12:30 – 13:15e-trgovina između poslovnih subjekata – Business2Bussines (B2B) aspekti

e-trgovine (eBay, Alibaba, Tradekey)

(predavač: Goran Levačić)

13:15 – 13:30Vježba izrade računa na B2B servisima i demonstracija njihovog korištenja

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika ograničen. Kako bi se prijavili za sudjelovanje, ispunjeni prijavni obrazac (koji možete preuzeti OVDJE) pošaljite na adresu elektroničke pošte: eposlovanje@redea.hr ili na broj faksa: 040 395 142. Krajnji rok za prijavu je 23. 5. 2011. godine.

Dodatne informacije o radionici možete dobiti putem telefona pozivom na broj 040 395 560.

Predavači:

Velimir Sanjković, dipl. inf.

Poslovnu karijeru započeo je u Švicarskoj po završetku varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike. Radeći na informatičkim projektima skuplja iskustva i znanja korištenjem raznih tehnologija i operativnih sustava. Po povratku u Hrvatsku osniva S-Soft Software Development, tvrtku specijaliziranu za razvoj web aplikacija. Posjeduje višegodišnje iskustvo u implementaciji web dućana za cijeli spektar klijenata u raznim područjima djelovanja. Voditelj je Microsoft lokalne zajednice za područje Čakovca i Varaždina, govornik na konferencijama Advanced Technology Day i Windays, te vanjski suradnik Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Goran Levačić, dipl.inf.

Stručni suradnik na projektu Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje u REDEA-i, specijalizirao se na području kreiranja digitalnog sadržaja za edukaciju. Radio je na izradi projekata e-učenja u sklopu stručnog usavršavanja u Siemens Energy Services te kao analitičar informacijskih sustava u Atos Origin. U posljednje dvije godine radi kao voditelj obrazovnih programa stručnog usavršavanja Web i Grafičkog dizajna u Zagrebu u Infokatedri te kao asistent nastave na Grafičkom fakultetu u Zagrebu na Katedri za multimediju i informacijske sustave. Od 2009. godine suradnik je informatičkog mjesečnika PC Chip u kojem objavljuje tekstove o softverskim alatima. Posjeduje Adobe ACE CS5 Dreamweaver certifikat. Profilirao se kao stručnjak u izradi programa obrazovanja, transferu tehnologija te prenošenju informatičkih znanja.

Podijeli: