Međimurska energetska agencija d.o.o. (MENEA) poziva vas na početnu konferenciju projekta:

SEPiM-CC – Povećanje kapaciteta prekograničnih javnih institucija u upravljanju održivim energetskim planiranjem i ublažavanju klimatskih promjena

koja će se održati u utorak, 21. srpnja 2020godine, s početkom u 10 sati,
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B, Čakovec.

Početna konferencija projekta SEPlaM-CC namijenjena je predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, agencijama i javnim poduzećima te drugim akterima čije je djelovanje i interes usmjeren prema postizanju održivog okruženja za građane te povećanje kvalitete života. Glavni cilj projekta SEPlaM-CC je povećanje kapaciteta u prekograničnom javnom sektoru kroz suradnju te razmjenu iskustva, najboljih praksi i znanja na području upravljanja održivim energetskim planiranjem i ublažavanja klimatskih promjena. Upravljanje i planiranje održive energije te ublažavanje klimatskih promjena dva su najveća problema današnjice, a ključ uspjeha u svladavanju izazova koji proizlaze iz navedenih problema leži u donošenju odgovarajućih strateških i planskih dokumenata na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, ali i uspješnoj implementaciji mjera definiranih u navedenim dokumentima.

Jedna od projektnih aktivnosti uključuje izradu Akcijskog plana održivog energetskog razvoja i klimatskih promjena – SECAP za 2 jedinice lokalne samouprave (1 HR, 1 HU). SECAP-om će biti definirane konkretne mjere za ublažavanje klimatskih promjena s vremenskim okvirima i dodijeljenim odgovornostima na njihovom administrativnom području. Nastavno na navedeno može se zaključiti kako je implementacija projektnih aktivnosti usmjerena na poticanje planiranja i provedba mjera za povećanje energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije u javnom i privatnom sektoru.

Međimurska energetska agencija d.o.o. MENEA u projektu sudjeluje kao vodeći partner, a drugi partner na navedenom projektu je Zaklada za promociju poduzeća Županije Zala iz susjedne Mađarske. Ukupni budžet projekta iznosi 176.075,35 eura, a implementacija je započela 1. srpnja 2020. godine i trajat će do 28. veljače 2022. godine.


Program konferencije: 

Vrijeme

Tema

10:00 – 10:20Otvaranje konferencije:

–  Matija Posavec, župan Međimurske županije

–  Alen Višnjić, direktor Međimurske energetske agencije d.o.o.

10:20 – 10:40Prezentacija projekta i projektnih aktivnosti:

–  Danijela Vrtarić, stručna suradnica za pripremu, provedbu i praćenje projekta, Međimurska energetska agencija

10:40 – 11:00Predstavljanje Akcijskog plana održivog razvoja i klimatskih promjena za Grad Čakovec:

–  Niki Radiković, stručni suradnik za energetiku, Međimurske energetske agencije d.o.o.

11:00 – 12:00Prigodni domjenak za sudionike i rasprava

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusa COVID-19, ograničen je broj osoba koji može sudjelovati na početnij konfereniciji. Stoga Vas ljubazno molimo da svoje sudjelovanje OBAVEZNO potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 20. srpnja 2020. godine do 12:00 sati na e-mail: danijela.vrtaric@menea.hr ili broj telefona 040/395-559.

Podijeli: