U srijedu, 6. rujna 2017. godine, u sklopu  službenog posjeta Međimurskoj županiji, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, u pratnji državne tajnice Nataše Mikuš Žigman te savjetnice Ivane Gereci, posjetila je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM).

Goste su dočekali Matija Posavec, međimurski župan koji im je ukratko predstavio razvoj Centra znanja Međimurske županije na području kompleksa bivše vojarne u Čakovcu i Ivan Plačko, direktor TICM-a koji ih je poveo u kratak obilazak inkubacijskih prostora, učionica i laboratorija Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Gosti su posjetili i poduzeće Axiom d.o.o. koje je u TICM-u inkubirano od samih početaka, pri čemu im je Jerko Spahija, predsjednik uprave Axioma predstavio dosadašnji razvoj poduzeća i pozitivna iskustva iz boravka u TICM-u. Nakon obilaska uslijedio je radni sastanak prilikom kojeg je župan Matija Posavec opisao postojeću gospodarsku situaciju u Međimurju te inicijative za njezino daljnje poboljšanje. Potpredsjednica Dalić naglasila je važnost privlačenja sredstava iz fondova EU kako bi se podigla konkurentnost gospodarstva te je ukazala na mehanizme kojima će se utjecati na povećanje prosječnih plaća u Međimurju i ostatku Hrvatske. Ivan Plačko je održao  prezentaciju o dosadašnjem razvojnom putu Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, zajednici koja se izgradila u TICM-u, radu na stvaranju novih generacija informatičkih stručnjaka u kojem su vrlo aktivni TICM-ovi partneri te planovima za daljnji razvoj. Direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje – REDEA-e, Sandra Polanec Marinović predstavila je REDEA-u kao regionalnog koordinatora za pružanje stručne podrške regionalnom razvoju Međimurske županije. Gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač predstavio je potpredsjednici projekt ulaganja u infrastrukturu Poslovnog parka Međimurje koji Grad prijavljuje zajedno s Međimurskom županijom.

Martina Dalić, Matija Posavec, Ivan Plačko @TICM, foto Međimurska županija

Jerko Spahija (Axiom), Martina Dalić @TICM, foto Međimurska županija

Podsjetimo, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je Međimurskoj županiji kao korisniku te TICM-u i REDEA-i u ulozi partnera, u srpnju ove godine, odobrilo 12 milijuna kuna bespovratnih sredstva za projekt „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“. Sredstva će biti uložena u proširenje TICM-ovog poduzetničkog inkubatora za dodatnih 1000 m2  na ukupno 3700 m2 vrhunski opremljenih uredskih prostora, učionica, konferencijskih dvorana i pratećih sadržaja. Ovaj je posjet bio prilika da se predstavnici ministarstva uvjere u snažnu ulogu TICM-a u poticanju poduzetništva i razvoja informatičkog sektora u regiji.

Martina Dalić u TICM-u

Posjet ministrice Dalić, osim spomenutih sudionika, okupio je velik broj dužnosnika: gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka, gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, zamjenicu međimurskog župana Sandru Herman, zamjenika župana Josipa Griveca, predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka, potpredsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutina Glavinu, pročelnika Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darka Radanovića, privremenog pročelnika Upravnog odjela za poslove župana Gorana Gotala, predsjednika uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Vjerana Vrbanca, dekanicu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenku Breslauer te zastupnika u Hrvatskom saboru Darka Horvata.

Martina Dalić u TICM-u – sastanak, foto Međimurska županija

Kontakt osoba za sve dodatne informacije o projektu i radu TICM-a:

Ivan Plačko mag. inf., voditelj projekta „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“ Referentna oznaka projekta: KK.03.1.2.01.0010

ivan.placko@ticm.hr;tel: 040 499 405; mob: 099 212 0581; www.ticm.hr; www.facebook.com/TICMedjimurje

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: