U laboratoriju Tehnološko–inovacijskog centra Međimurje, u srijedu, 27.lipnja, potpisan je Ugovor za građevinske radove na rekonstrukciji potkrovlja zgrade 22B (TICM1) u okviru projekta „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“. Nakon provedenog postupka javne nabave, najpovoljnija ponuda je bila  poduzeća Tekeli Projekt Inženjering d.o.o. iz Murskog Središća, čiji je direktor, Igor Tekeli, potpisao  Ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

 

Ukupna vrijednost građevinskih radova rekonstrukcije potkrovlja iznosi  3.210.189,44 kuna, a oni su samo dio projekta proširenja poslovne infrastrukture “Centra znanja”, vrijednog gotovo 12 milijuna kuna, u potpunosti financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Međimurski župan Matija Posavec i direktor Tekeli Projekt Inženjering d.o.o, gospodin Igor Tekeli

Župan Matija Posavec, istaknuo je kako se ovim projektom stvaraju kvalitetniji uvjeti za rad postojećih i dolazak novih poduzeća.  Unatoč svim dosadašnjim ulaganjima, prostor bivše vojarne je i dalje veliko gradilište i svjetli primjer ulaganja u znanstvenu izvrsnost, sinergiju obrazovanja i gospodarstva i uspješno privlačenje EU fondova. „Očekuju nas još dva natječaja, vrijednosti 5,2 milijuna kn za adaptaciju druge zgrade i 2 milijuna kuna za opremu, nakon čega će se osigurati prostor za 60-tak poduzeća u inkubaciji što je čak 2% međimurskih gospodarskih subjekata kojima pomažemo u lakšem pozicioniranju na tržištu. Zbrajajući vrijednosti projekata poput Metalske jezgre, Centra kompetentnosti, Centra izvrsnosti, Studentskog doma i sličnih projekata dolazimo do  vrijednosti od 100 milijuna kuna u znanstvenu izvrsnost, što je značajni iskorak u realizaciji strategije Međimurja kao regiji inovacija, znanja i visoko dohodovnih radnih mjesta“

Direktor TICM-a, Ivan Plačko, rekao je „Tehnološko-inovacijski centar Međimurje je u 8 godina djelovanja u bivšoj vojarni u Čakovcu od apstraktne ideje postao središnje mjesto razvoja novih poduzeća. Dokaz tome su ispunjeni inkubacijski prostori u kojima danas radi stotinu ljudi, pretežno u informatičkom sektoru i lista čekanja za nove prostore. Zajedno s partnerima gradimo ekosustav u kojem već sad stasaju poduzeća koja će promijeniti gospodarsku sliku regije na bolje. U proljeće 2019. godine, nakon završetka radova na potkrovlju, imat ćemo dodatnih 17 ureda i prvi co-working prostor u Međimurju – ukupno 400 kvadratnih metara vrhunski opremljenih uredskih prostora. Ova investicija, uz investiciju u dodatnu zgradu TICM3 za koju su sredstva osigurana u okviru istog projekta, omogućit će nam da radimo još kvalitetnije na pružanju podrške međimurskom gospodarstvu.“

Direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o., Ivan Plačko, župan Matija Posavec i gospodin Igor Tekeli, direktor poduzeća koje će izvoditi radove.

Igor Tekeli osvrnuo se početak radova koji će trajati 10 mjeseci te opisao samo izvođenje konstrukcijskih i građevinskih radova. Istaknuo je kako će se ugraditi više od 40 tona željeznih profila kako bi se dobio novi atraktivniji vizual potkrovlja. „Upravo završavamo zgradu na ulazu u vojarnu te će i ovaj projekt biti kvalitetno i na vrijeme završen“, zaključio je Tekeli.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su zamjenica direktorice za strateško planiranje REDEA-e Ana Kralj te voditeljica Odjela za razvoj gospodarstva u REDEA-i Maša Tomašić.


Sadržaj članka je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. i  Međimurske županije.

 

Projekt „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“, KK.03.1.2.01.0010, je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podijeli: