Ugovor za sufinanciranje projekta u nazočnosti župana Međimurske županije gospodina Ivana Perhoča potpisali su u ime Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske direktor Dalibor Marijanović, a u ime REDEA-e direktor mr.sc. Matija Derk. Potpisivanju je nazočila i dr.sc. Ivana Nagy direktorica programa TEHCRO.
Projekt ima za ciljeve poticati tehnološki razvitak regije kroz razvoj tehnološke infrastrukture i stvaranje uvjeta za zapošljavanje i napredovanje mladih stručnjaka, stvoriti uvjete za inkubaciju na znanju utemeljenih poduzeća te poticati njihovo pokretanje i razvoj u TIC-u i regiji, stvoriti uvjete za pružanje usluga vezanih uz transfer tehnologija i komercijalizaciju inovacija te jačati regionalna i međunarodna partnerstva s ciljem pružanja kvalitetnih usluga i podrške malim i srednjim poduzećima i rastućem akademskom sektoru u Međimurju i čitavoj regiji sjeverozapadne Hrvatske.
TIC Međimurje će biti smješten u Centru znanja koji je od strane Međimurske županije definiran kao središnje mjesto za podršku razvoju na znanju utemeljenog gospodarstva i u kojem su smještene ostale institucije namijenjene pružanju podrške razvoju (REDEA, veleučilište, energetska agencija). Ciljni tehnološki sektori TIC-a su računalni odnosno ICT sektor, metaloprerađivačka industrija i graditeljstvo. TIC će djelovati u tri zgrade u krugu bivše Vojarne u Čakovcu.
Regionalni partner u projektu je Međimursko veleučilište u Čakovcu. Inozemni partner na projektu je Zaklada INI – Graphics Net, međunarodna mreža institucija za napredno obrazovanje, usavršavanje, istraživanje i razvoj u računalnoj grafičkoj tehnologiji iz grupacije poznatog Fraunhofer Instituta koja u projekt unosi značajno iskustvo i znanje na području istraživanja i razvoja te komercijalizacije i transfera tehnologije u svrhu unapređivanja gospodarstva. Međimurska energetska agencija (MENEA), HGK i HOK pridruženi su partneri na projektu. Pisma namjere za suradnju s TIC-om potpisalo je niz međimurskih tvrtki.
Projekt bi trebao polučiti dugoročne pozitivne učinke u vidu doprinosa gospodarskom razvoju Međimurja, prvenstveno stvaranjem novih inovativnih tehnoloških poduzeća i otvaranjem novih visoko kvalificiranih radnih mjesta, te razvojem i transferom novih tehnologija i znanja.
TIC Međimurje će početi s radom 1. listopada 2009. godine. REDEA zahvaljuje svim poduzetnicima koji su već izrazili namjeru za suradnju s TIC-om te se nadamo uspješnoj suradnji i sa svim ostalim zainteresiranim poduzetnicima. Prve aktivnosti TIC-a bit će organizacija radionica cilj kojih će biti informiranje potencijalnih partnera o mogućnostima suradnje s TIC-om.
Potpisivanje ugovora

s lijeva na desno: Župan Ivan Perhoč, direktor BICRO-a Dalibor Marijanović, direktorica TEHCRO programa dr.sc. Ivana Nagy i direktor REDEA-e Matija Derk

www.bicro.hr

Podijeli: