Domaćini smotre su Srednja škola Prelog i Osnovna škola Prelog. Organizatori su MIT cluster, Međimurska županija, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA i Institut sinergije znanosti i društva. Financijski su smotru podržali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Međimurska županija i Grad Prelog, a organizacijski pomaže i Srednja škola Prelog.

Što je smotra istraživačkih radova?

Smotra je okupljanje učenika i njihovih mentora zbog druženja i prezentiranja istraživačkih radova koje su sproveli tokom školske godine. Primarni cilj smotri nije natjecanje, nego prezentiranje istraživačkih radova drugim učenicima i mentorima, ali i široj javnosti koja se na taj način upoznaje i sa znanošću, kao i rezultatima istraživanja koje su sprovodili učenici. Povjerenstvo sastavljeno od znanstvenika i stručnjaka odabire nekoliko radova koji se ističu po svojoj kvaliteti, te ih tako javno pohvali i (ovisno o mogućnostima) pruži im šansu za prezentaciju i na većim smotrama u regiji ili svijetu.

Smotra se sastoji od poster sesije gdje učenici u slobodnoj formi izlažu svoje rezultate, formalnog izlaganja gdje se pred komisijom radi kratko izlaganje nakon kojeg slijede pitanja i završne ceremonije. Samoj smotri prethode recenzije pisanih radova koje primarno služe davanju povratnih informacija učenicima kako bi unaprijedili svoj rad.

Sve detalje o tome što je to istraživački rad, te kako su definirana pravila smotre, možete naći OVDJE.

Više informacija o programu smotre možete naći OVDJE.

Podijeli: