U utorak 20. i petak 23. listopada 2015. godine, za učenike drugih razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, u sklopu predmeta Poduzetništvo organiziran je posjet poduzetničkom inkubatoru Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

U uvodnom dijelu studenti su se upoznali s dosadašnjim razvojem i planovima za daljnji razvoj Centra znanja Međimurske županije koji djeluje u bivšoj vojarni u Čakovcu i TICM-om kao njegovim sastavnim dijelom. Učenici su saznali o načinu funkcioniranja poslovnog inkubatora, projektima i aktivnostima koje TICM provodi te o uslugama koje su na raspolaganju poduzećima, znanstvenicima, studentima i nezavisnim profesionalcima.

Nikica Tarandek iz poduzeća Tria d.o.o. učenicima je približio svijet poduzetništva pričom o dugogodišnjem vođenja vlastitog poduzeća koje je u nekoliko godina izraslo od dvoje zaposlenika do dvanaest koliko ih je zaposleno danas.

Posjet je završio obilaskom zgrade TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i laboratorija koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima. Tibor Kozjak iz tvrtke Infenso pobliže ih je upoznao sa visokotehnološkom opremom u TICM-ovom laboratoriju i aplikacijama razvijenima njezinim korištenjem.

Cilj susreta bio je upoznati učenike s konceptom inkubacije kao jednim od mogućih načina za pokretanje i razvoj vlastite tvrtke. Učenici su ujedno dobili uvid u suvremene tehnologije i mogućnosti za razvoj novih proizvoda i usluga koje se otvaraju njihovim korištenjem.

Ivan Plačko, TICM

Nikica Tarandek, Tria

Tibor Kozjak, Infenso

Podijeli: