U utorak, 8. travnja 2015. godine, pedesetak studenata prve godine smjera menadžment u sportu i turizmu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu pod vodstvom profesorice Ivane Bujan posjetilo je Tehnološko inovacijski centar Međimurje (TICM) kako bi se upoznali s radom i  uslugama TICM-a i iz prve ruke vidjeli kako izgleda proces inkubacije inovativnih poduzeća.

Studente su s radom TICM-a upoznali direktor TICM-a Ivan Plačko te voditelj inkubacije i edukacije Goran Levačić. U uvodnom dijelu studenti su se upoznali s dosadašnjim razvojem i planovima za daljnji razvoj Centra znanja Međimurske županije koji djeluje u bivšoj vojarni u Čakovcu i TICM-om kao njegovim sastavnim dijelom. Studentima je predstavljen i način na koji funkcionira inkubacija u TICM-u, a sa svojim iskustvima upoznali su ih i predstavnici dvije inkubirane tvrtke. Ivan Smolković iz KG Medie predstavio je razvoj svoje karijere pričavši o radu u tri različite tvrtke inkubirane u TICM-u te podijelio osobna iskustva profesionalnog razvoja, a Vladimir Sever iz 3D Porte objasnio im je svoj način suradnje sa TICM-om i predstavio im 3D tehnologije kojima se bavi. Posjet je završio obilaskom zgrade TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i laboratorija koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima. Tibor Kozjak iz tvrtke Infenso pobliže ih je upoznao sa visokotehnološkom opremom u TICM-ovom laboratoriju i aplikacijama razvijenima njezinim korištenjem.

Cilj susreta bio je upoznati studente s konceptom inkubacije kao jednim od mogućih načina za pokretanje i razvoj vlastite tvrtke. Cilj je bio i povezati studente s inkubiranim tvrtkama u kojima eventualno kasnije mogu odraditi stručnu praksu i steći potrebo radno iskustvo. Studenti su ujedno dobili uvid u suvremene tehnologije i mogućnosti za razvoj novih proizvoda i usluga koje se otvaraju njihovim korištenjem. Inkubirane tvrtke su imale priliku upoznati potencijalne članove svojih timova u budućnosti. Ciljevi su postignuti, što je dodatni poticaj za daljnje organiziranje sličnih događanja.

Ivan Plačko, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje

Ivan Smolković. KG Media

Vladimir Sever, 3D Porta

Tibor Kozjak, Infenso

Studenti Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

Podijeli: