U utorak, 9. veljače 2021. godine, u posjet TICM-u stigla je ravnateljica Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica, koji je osnovala Virovitičko-podravska županija. TIC VT će biti znanstveno- istraživačka institucija, a trenutno je u procesu opremanja novog objekta laboratorijskom opremom i uskoro počinje s operativnim radom. Fokus sastanka je bio na razmjeni iskustava u pokretanju tehnološke infrastrukture u čemu Međimurska županija prednjači među jedinicama regionalne samouprave. Na sastanku s kolegicom Nemet svoja iskustva u izgradnji razvojnog ekosustava prenio je direktor TICM-a, Ivan Plačko, a iskustva u pokretanju znanstveno-istraživačke infrastrukture ravnatelj Metalske jezgre Čakovec, dr. sc. Mario Šercer. Na sastanku je dogovoren i okvir za buduću suradnju između institucija.

Ivana Nemet, ravnateljica TIC Virovitice, Ivan Plačko, direktor TICM-a i Mario Šercer, ravnatelj Metalske jezgre Čakovec u sobi za sastanke u potkrovlju zgrade TICM 1.

Ivana Nemet, ravnateljica TIC Virovitice, Ivan Plačko, direktor TICM-a i Mario Šercer, ravnatelj Metalske jezgre Čakovec u sobi za sastanke u potkrovlju zgrade TICM1                                                                                               

Budući da je u Centru znanja Međimurske županije na području bivše vojarne koncentriran velik broj razvojnih institucija što rezultira mnogim sinergijskim efektima, iskoristili smo priliku predstaviti i ostale partnerske institucije ‘u susjedstvu’. Organiziran je kratki sastanak s dekanom MEV – Međimursko veleučilište u Čakovcu, dr. sc. Igorom Klopotanom i obilazak MEV-ovog Centra održivog razvoja koji će uskoro biti otvoren.

Novouređeno potkrovlje zgrade Centra održivog razvoja MEV – Međimursko veleučilište u Čakovcu

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula predstavio je impresivne rezultate rada TZM-a i jedinstven multimedijalni postav interpretacijskog centra turističke ponude Međimurja u potkrovlju Međimurske palače turizma koji će uskoro biti otvoren za javnost.

Međimurje malo – u potkrovlju Međimurske palače turizma uređen je Interpretacijski centar turističke ponude Međimurja koji će uskoro biti otvoren za javnost.

Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske Županije predstavlja Interpretacijski centar turističke ponude Međimurja.

Mario Šercer predstavio je infrastrukturu, dosadašnje korake i planove za daljnji razvoj Metalska jezgra Čakovec. Značajan dio projekata u Centru znanja razvijen je uz aktivno sudjelovanje i vodstvo Regionalne razvojna agencija Međimurje. Trenutno je u tijeku proces osmišljavanja i pripreme daljnjeg razvoja ovog vrijednog prostora u Čakovcu.

Podijeli: