Otvorene su prijave za 3. generaciju programa “Pokreni nešto svoje”.

Razvojni program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima, a svrha mu je pomoći im u počecima i razvoju poslovanja. Kroz dva dosadašnja izdanja projekta prošlo je više od 700 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun kuna za 13 uspješnih poduzetničkih projekata. Ove godine program doživljava svoje treće izdanje u organizaciji ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku, dok je Philip Morris Zagreb d.o.o. i ove godine osigurao bespovratna financijska sredstva za sedam novih projekata.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Za financiranje projekata u okviru trećeg kruga natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 504.000,00 kuna, dok će projekti koji se prijavljuju biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 72.000,00 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su na web stranici www.pokreninestosvoje.hr rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 28. veljače 2019.

Dobitnici 2. generacije programa “Pokreni nešto svoje” predstavili su svoj rad u kratkom promo videu na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=do-7Bv5Bh00

Podijeli: