ELIIT inicijativa objavila je drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga za potporu projektima suradnje između poduzetnike iz industrije tekstila, odjeće, kože i obuće te vlasnicima i pružateljima usluga inovativnih tehnologija s primjenom u različitim industrijama.

Predviđeni rezultat prijavljenih projekata je konkretna implementacija naprednog tehnološkog rješenja partnera 1  – bavi se razvojem i pružanjem usluge u području disruptivne i inovativne tehnologije, to na primjer mogu biti tehnološko-inovacijski centri, sveučilišta, istraživački centri, ali i mala i srednja poduzeća ili startup-ovi) sa svrhom unaprjeđenja poslovanja partnera 2 – poduzetnika koji posluje u nekom od prihvatljivih područja djelatnosti.

 

Ukupno 25 odabranih projekata bit će podržano kroz:

  • 70.000 eura financijske potpore
  • Coaching program i pripadajuće aktivnosti tijekom faze razvoja projekta
  • Organizacijom aktivnosti umrežavanja
  • Pružanje mogućnosti sudjelovanja u radionicama/konferencijama i izložbama radi lakšeg pozicioniranja poduzeća na tržištu i izgradnju snažnih poslovnih veza.

 

Poziv na dostavu projektnih prijedloga je otvoren do 14. 04. 2021. godine. Više informacija o Pozivu i prijavnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

European Light Industries Innovation and Technology (ELIIT) Initiative je projekt financiran sredstvima COSME Programa Europske unije (programsko razdoblje 2014.-2020.) namijenjenog jačanju konkurentnosti malih i srednjih poduzeća.   Njihov cilj je promicanje europske suradnje između malih i srednjih poduzeća iz industrije tekstila, odjeće, kože i obuće te promoviranje korištenja tehnoloških rješenja za poboljšanje produktivnosti, integracije, učinkovitosti korištenja resursa te stvaranje novih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti. Takvu suradnju potiču dodjelom financijskih sredstava i drugih oblika potpore objavom različitih poziva na dostavu ponuda.


Aktivnost informiranja poduzetnika dio je projekta TICM PPI 5.0 MSP kojeg financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: