Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj za Internacionalizaciju poslovanja malog i srednjeg poduzetništva (MSP-a). Bespovratnim sredstvima nastojat će se ojačati međunarodna konkurentnost MSP-ova olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda i usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu, uvođenjem proizvoda na novo inozemno tržište te intenziviranjem poslovne suradnje sa stranim partnerima.

Potpore male vrijednosti dodjeljivat će se putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijava s krajnjim rokom dostave projektnih prijava 31. prosinca 2017. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 38.000.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 100.000,00 HRK a najviši 1.000.000,00 HRK.

Poziv je namijenjen MSP-ovima koji djeluju u prihvatljivom sektoru i imaju poslovni nastan u RH, redovito ispunjavaju obveze prema državi i zaposlenima te su ostvarili pozitivan financijski rezultat u godini koja prethodi godini predaje projektnog prijedloga.

Maksimalan intenzitet sufinanciranja ovisi o veličini poslovnog subjekta te iznosi

  • 65% prihvatljivih troškova za srednja poduzeća i
  • 85% prihvatljivih troškova za mikro i mala poduzeća.

Prihvatljive aktivnosti i troškovi su sljedeći:

  • nastupi na međunarodnim sajmovima izvan RH koji imaju najmanje 10% inozemnih izlagača ili 5% inozemnih poslovnih posjetitelja i koji su isključivo upisani u baze www.expodatabase.com i www.auma.de
  • prezentacije MSP-ova u okviru međunarodnog sajma izvan RH na kojem prijavitelj sudjeluje kao izlagač
  • troškovi istraživanja inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH
  • izrada promotivnog materijala za nastup na međunarodnom sajmu izvan RH
  • sudjelovanje na b2b poslovnim razgovorima i/ili susretima koji se održavaju u sklopu međunarodnih skupova/sajmova izvan RH
  • troškovi usluga vanjskog stručnjaka za vođenje projekta.

Partnerstvo u projektu nije dozvoljeno, a trajanje projekta ne može biti dulje od 30 mjeseci od dana podnošenja projektnog prijedloga. Prijave na poziv zaprimaju se od 3. svibnja.

Više informacija o javnom pozivu je dostupno na portalu www.strukturnifondovi.hr.


Tehnološko-inovacijski centar Međimurje posjeduje višegodišnje iskustvo u pripremi projektnih prijava poduzetnika namijenjenih financiranju iz EU fondova te je izrazito uspješan u povlačenju sredstava svojim korisnicima.

Ukoliko trebate stručnu podršku u  izradi prijave, slobodno nas kontaktirate slanjem poruke elektroničke pošte na info@ticm.hr ili pozivom na brojeve 040 395 569 i 040 499 405 (pon.-čet. 8 – 16h, pet. do 13,30h).


Podijeli: