U listopadu 2017. godine održat će se nacionalno natjecanje Ideje iz Europe u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koje je nacionalni koordinator za Hrvatsku. Natjecanje predstavlja savršenu priliku za predstavljanje Vaših inovativnih ideja kojima je moguće riješiti neke od globalnih izazova, a dosad ih niste imali priliku predstaviti i realizirati.

Natjecanje naziva TEDx Binnenhof Made in Europe pokrenula je Kraljevina Nizozemska 2015. godine u svrhu lakšeg predstavljanja europskog poduzetničkog duha svijetu. Zbog velikog interesa i uspjeha prve inačice natjecanja, Europska komisija odlučila je nastaviti sa snažnom podrškom natjecanju te mu promijenila naziv u Ideje iz Europe.

Natjecanje Ideje iz Europe zamišljeno je kao inicijativa javnog-privatnog partnerstva usmjerena na poboljšanje poduzetničkog okruženja i predstavljanje poduzetnika koji imaju „ideje koje mijenjaju svijet i koje je vrijedno ostvariti“. Natjecanje je prilika za spajanje poduzetnika s relevantnim predstavnicima gospodarstva, investitora i institucija iz cijele Europe u svrhu olakšavanja realizacije predstavljenih poslovnih ideja te njihove ocjene i bodovanja.

Ovo natjecanje služi kao globalna platforma koja poduzetnicima pruža priliku za promidžbu i vidljivost inovativnih ideja kojima se rješavaju globalni izazovi – zagađenje, klimatske promjene, gubitak bioraznolikosti, porast siromaštva, nestašica hrane i pitke vode, izazovi u sektoru zdravstva, energije, gospodarenja otpadom i sl.

Natjecanje se odvija na način da svaka zemlja članica EU odabire svog predstavnika, izabrani predstavnici sudjeluju u polufinalnom natjecanju, a najbolji se plasiraju u finale.

Raspored natjecanja za 2017./2018. godinu:

  • nacionalno natjecanje u listopadu 2017. u Zagrebu
  • polufinale – listopad 2017. u Talinnu (Estonija)
  • finale – ožujak 2018. u Den Haagu (Nizozemska).

Troškove putovanja i smještaja kandidata koji će sudjelovati na nacionalnom natjecanju, kao i troškove putovanja i smještaja izabranog hrvatskog predstavnika na polufinale i finale, snosi organizator.

Sukoordinator ove inicijative je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Više informacija potražite na https://ideasfrom.eu/.

Detaljniji opis natjecanja potražite ovdje.

Podijeli: