U ponedjeljak, 3. travnja 2017. godine, u prostorijama Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, predsjednica Društva, gđa. Miljenka Radović, podijelila je najuspješnijim članovima diplome za ECDL operatere. Europska računalna diploma potvrda je o stečenim vještinama informatičke pismenosti kojom se dokazuje kako osoba posjeduje znanje rada na računalu prema ECDL normama. Kao partner na trogodišnjem programu InPULS kojeg provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije tijekom 2016. godine organiziralo  je spomenuti računalni tečaj realiziran kroz nastavni program verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Tečaj je iniciran s ciljem obogaćivanja osoba s invaliditetom novim vještinama koje će pozitivno utjecati na njihovu zapošljivost. Isti se provodio u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u trajanju od mjesec dana od strane predavača s Otvorenog učilišta Algebra. U savladanju gradiva, članovima Društva pomagao je asistent Mladen Zadravec, koji im je bio na usluzi i izvan termina provedbe osposobljavanja. Od ukupno devet polaznika tečaja, diplomu je steklo njih šest kojima će se novostečeno znanje upisati u radnu knjižicu.

Svim polaznicima čestitamo na diplomi, a članu Društva koji je stekao pravo na pohađanje specijalističkog tečaja za web dizajnera na Otvorenom učilištu Algebra želimo puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Miljenka Radović, predsjednica Društva, Mladen Zadravec, sudionik i asistent na tečaju i Ivan Plačko, direktor TICM-a, sa dvije polaznice ECDL tečaja

 

Podijeli: